Múlt pénteken nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a GRID Budapest, ami a fővárosi klubszíntér egyik legizgasabb színfoltja lehet.

Számunkra legalábbis biztosan. Hiszen úgy tűnik, hogy itt minden képlet sikeresen összeáll ahhoz, ami egy adni akaró, valódi értéket képviselő klub létezéséhez szükséges. Az összesen 300 fő befogadására alkalmas helyszín a proper techno előadók legmagasabb polcáról válogatja a fellépőit, erre pedig garancia a hely alapítóinak személye. CRVDWELL nevét jól ismerhetjük a Vault-sorozat házigazdájaként, nem mellesleg a Primate.hu közönségszavazásán is dobogóra állhatott a legjobb hazai DJ kategóriájában. Társát is jól ismerheti a közönség, hiszen a Rebels csapata is bebizonyította már rendezvényszervezőként, hogy nem ismernek kompromisszumot a minőséget illetően.

A múlt pénteki nyitóbulin egy igazi legenda mutathatta be tudását a közönség számára. Freddy K több, mint 20 éve képezi szerves részét a nemzetközi techno zenei szcénak, de korábban még soha nem zenélt Magyarországon. Pedig egészen fantasztikus szelektori képességgel rendelkezik.

A február 11-i folytatásban olyan DJ/producerek érkeznek, akik mindketten a nemzetközi színtér legaktuálisabb művészei tartoznak. Egy beharangozó cikk írásakor általában elindítom az adott fellépő egyik friss mixét, hogy ezáltal is megfelelő hangulatba kerüljek. Így tettem Stef Mendesidis esetén is, azonban azt vettem észre, hogy negyed óra elmúltával is csak a kezeit bámulom, de még nem írtam róla egy sort sem. Élmény ugyanis nézni a játékát, 4 lemezjátszót használ egyszerre. Nála aztán tényleg nem jut idő másra, mint a potméterek csavargatására. Ha pedig szereted a classic hangzást, akkor ő lesz a te embered, ugyanis legtöbbször a régi zenékből merít. Stef Mendesidis DJ-játéka az a bizonyos „next level”, amire csak a legnagyobbak képesek. Szerintem ez a képessége már bőven feljogosítaná őt arra, hogy a legjobb európai klubokban lépjen fel, de ő producerként is az élre tör! 2015-ben jött ki az első EP-je egy fehérorosz (!!) label, az Energun Records gondozásában. Tehetsége folyamatos utat tört magának, így később a Clergy és a Ben Klock vezette Klockworks címkéje alatt is jöttek ki munkái.

Egy picivel magasabb BPM-számra kell készülni az est másik főszereplőjének, Manni Dee fellépése alatt. Szettjeit egy csipetnyivel több indusztriál hangzás és maximális energiaszint jellemzi. Fiatal kora ellenére igen csak tekintélyt parancsoló a produceri munkássága. 2010-ben adta ki első EP-jét, amit azóta még két tucatnyi másik, valamint három album követett. Jelentősségét mi sem bizonyítja jobban, hogy plyan nagynevű kiadók címkéje alatt jöttek már ki zenéi, mint például a Tresor, vagy éppen a Perc Trax.

A GRID Budapest célja, hogy egyfajta műhely szerepét is betöltse a legígéretesebb hazai rendezvényszervezők és előadók között. A pénteki rendezvény is ehhez igazodik, hazánk egyik legizgalmasabb csapata, a BRVTAL együttműködésében fog megvalósulni. A supoortot ezúttal a BRVTAL két rezidense, NKVP és Aga2l fogja biztosítani.

  Építészet és techno összemosódása - Interjú a BRVTAL csapatával

A GRID Budapest 300 fős befogadóképessége biztosítja a megfelelő intimitást, valamint az, hogy e bejáratnál le fogják ragasztani a telefonok kameráját, ahogyan teszik azt Berlin összes klubjában is. A csepeli helyszín pedig arról biztosít, hogy senkit sem fog zavarni a zene a környéken, hiszen arrafelé nincsenek lakóházak.

Esemény: https://www.facebook.com/events/901817950479450
Jegyek: bit.ly/GRID-BRVTAL