Mintha most nem volna elég rossz és szomorú hír a napokban, vasárnap elhunyt a drum and bass szcéna egyik legbefolyásosabb szereplője. MC Skibadee 47 évet élt.

A City Sound Radio rádióműsorában indult be a karrierje 1993-ban, két évvel később pedig már a legnépszerűbb rendezvények, mint például a Spirit of the Jungle vagy a Ballroom Dance állandó fellépőjének számított. 1997-ben indították el MC Det-tel közösen a 2Xfreestyle elnevezésű projektet, melynek során drum and bass tempót raktak hip hop ütemekre, az így kialakult új hangzást „double time effect„-nek nevezték. A kislemez és a hozzá tartozó videó, az „Inside Me” nagy sikert aratott, gyakran játszotta az MTV is. 1999-ben választották meg először a legjobb MC-nek a Knowledge Awards szavazásán. Ez után még számtalan alkalommal besöpörte az első helyet. Kétségtelen, hogy ő a valaha volt egyik legjobb MC a drum and bass világában.

MC Skibadee vasárnap hunyt el. Ezt családja jelentette be a közösségi oldalakon. A halál oka egyelőre nem ismert. A szcéna legnagyobb szereplői méltatták MC Sklibadee-t a közösségi oldalakon: