Manapság egyre több producer vág bele a tutorkodásba és indít saját produceri mesterkurzusokat leendő és jelenlegi zenészek számára, viszont nem mindegyik képzés éri el a valós célját.

A közelmúltban robbant a hír, miszerint a neves angol drum ‘n’ bass DJ-t és producert George Levings-et aka Commix-et azzal vádolják, hogy a Bear Music Tuition online zeneiskola égisze alatt indított kurzusa kapcsán 25 tanítványának összesen 9299 font értékű elmaradt órával tartozik.

A lavina júniusban indult el a Dogs On Acid nevű drum ‘n’ bass fórumon közzétett posztból, ahol sértettek jelezték, hogy a megbeszélt órákat nem kapták meg, hiába fizettek. A jelenség maga nem új keletű, ugyanis az elmúlt három évben folyamatosan voltak negatív tapasztalatok George-dzsal kapcsolatban, miszerint változatos indokokkal nem jelent meg a megbeszélt időpontokon, mint például depresszió, költözés, szakítás, családtag halála, biciklibaleset, vasutassztrájk vagy épp aktuális klub és fesztiválfellépések.

Az kérdéses, hogy a sértetteket miként kártalanítják: az elmaradt órák pótlásával vagy vitatott összegek visszafizetésével, de tény, hogy a botrány nem tesz jót se a Bear Music, se Commix jó hírének.

A témához kapcsolódó fórumbejegyzés itt érhető el: https://www.dogsonacid.com/threads/commix-owes-%C2%A310-000-in-lessons-we-want-our-money-back.821838/

Kép forrása: Decoded Magazine