Október 13-án pénteken, a drum and bass műfaj egyik igen jól ismert előadója és nagyszerű lemezlovasa, ED:IT, látogat el először kis hazánkba a The Tribe csapat jóvoltából.

ED:IT (Ed Warrener) Nottingham városából származik és a 2010-es években tört be a dob és basszus szcénába. Már rengeteg stíluson belüli irányzatot kipróbált, a lélekkel teli dnb-től kezdve a keményebb funkkal teli menetelős zenéken át egészen az igazán innovatív sound designokkal teli zenékig. Éppen ezért mára hatalmas rajongói bázissal rendelkezik és a drum and bass nagy nevei is előszeretettel pörgetik a zenéit.

Kezdetekben a Critical Musicon, Demand Records és & Flexout Audio zászlója alatt jelentek meg munkái, amik önmagukban nagy löketet adtak az ifjú prodúcernek és csakhamar  olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Pennygiles, Hyrogliphics, Overlook vagy Eastcolors. A későbbiekben nem csak digitálisan, de vinilen is kiadták darabjait a Commercial Suicide-nál, valamint a Blu Mar Ten Musicon is. A Total Science duó figyelmét sem kerülte el ED:IT munkássága, így a Cargo Dub című száma kapott is egy remix munkát tőlük. Ezek után egyenes út vezetett az olyan gigantikus kiadókig mint a Hospital Records, Med School, Dispatch Recordings, Subtitles Music, és a C.I.A.

Ed karrierjének csúcspontját jelentette, hogy a Friction és K-Tee leszerződtette a nagy nevű és megkerülhetetlen Shogun Audiohoz, ahol a jól ismert Pathways, South City és Junction EP-i jelentek meg. Ezeken az EP-ken összetéveszthetetlen és egyedi hangzású számai korongra is kerültek.

Ezt követően pár remix munka és kollaboráció következett Fourwarddal, Pola & Brysonnal valamint Markyval. Végül, a Shogunon elkészített három részes Silhouettes albuma is napvilágot látott ahol olyan nevekkel kollaborált mint a Technimatic duó, Lady Soul és Rider Shafique.

Két év kihagyás után emberünk újra a színtérre lép és csőre töltve fogja a még kiadatlan zenéit durrogtatni a hazai The Tribe csapat negyedik születésnapján. Annyit biztosan elárulhatunk, hogy a zenék, amiket jó eséllyel hallhattok majd az este során, az Innerground, Sofa Sound, C.I.A., Flexout és Symmetry kiadóin keresztül látnak majd napvilágot.

A buli természetesen teljesen földalatti körülmények között fog zajlani, patent hanggal és atmoszférával a Fabrika falain belül. Érkezzetek korán, hogy biztosan részesei legyetek ED:IT Budapesti debütálásának! A helyszínen limitált számban kaphatóak csak jegyek.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1219504908677182

– A cikk írója Szentiványi András aka Zentie, a The Tribe alapítója.

Social linkek:

ED:IT:
https://www.soundcloud.com/edit-music
https://www.facebook.com/edit0dnb
https://edit-music.bandcamp.com/releases
https://www.twitter.com/edit0dnb
https://www.instagram.com/edit0dnb/

The Tribe:
https://www.facebook.com/thednbtribe
https://www.instagram.com/thetribednb/
https://soundcloud.com/thetribednb
https://www.twitch.tv/thetribednb