A Rost elnevezésű irodalmi lap 2017-ben jelent meg először. A főváros kulturális gócpontjain terjesztett kiadvány egy maroknyi egyetemista szerelemgyereke, akiknek a szövegekkel való foglalkozás mindennapjaik részét képezi. A Rost lapszámai ingyenesen beszerezhetők az ISBN könyv+galériából, az Írók boltjából, valamint a Magvető Caféból.

A Rost nemrégiben megjelent legújabb számának tematikája a techno. Eddig ez az egyetlen tematikus száma a Rostnak, a témához illően pedig a forma sem a megszokott. A kiadványban fiatal hazai szerhzők verseit olvashatjuk, melyeknek témája többek között a Corvintető, vagy éppen az afterek világa. Izgalmasan hangzik, ugye? Amennyiben nincs módod a budapesti lelőhelyek egyikéről beszerezni a lapot, úgy online is elolvashatod.

A Rost 13., techno tematikájú számának szerzői: Béres Ákos, Bende Tamás, Csősz Gergő, Fancsali Kinga, Ferencz Mónika, Juhász Márió, Kazsimér Soma, Körösztös Gergő, Körtesi Márton, Nagy Zalán, Oláh Péter, Szamosvári Bence, Szegedi Fanni, Szűcs Anna Emília.

Ennek apropóján holnap, azaz március 5-én mindenkit szeretettel várunk az Aurórában tartandó lapszámbemutatóra, ahol a techno és az irodalom lehetséges kapcsolódási pontjairól, a lapszám tartalmáról és a techno kultúrájáról fogunk beszélgetni.

Résztvevők: Gombás Péter (primate.hu), Fancsali Kinga, Kazsimér Soma, Szegedi Fanni (moderál: Bordás Máté, a lap főszerkesztője). A beszélgetés 18:30-kor fog kezdődni és nagyjából háromnegyed 8-ig tart. Ezt követően pedig lesz egy kis buli is a pincében Gingershot, Soupire, STLNX-Dream főszereplésével. Mindenkit szeretettel várunk!

Esemény: https://www.facebook.com/events/1122691391826324/