Egészen meglepő kollaborációról szereztünk tudomást, hiszen a dél-koreai autógyártó és a világszerte híres szintetizátor fejlesztő, az Arthur Joly összefogásának eredményeképpen született meg az a digitális szintetizáror, ami most bárki számára elérhető vált, ráadásul teljesen ingyenesen!

A move.ment elnevezésű digitális eszköz a természet hangjait használja, mint például a Cheonggyecheon-patak áramlását Szöul belvárosában, erős szelökéseket a Szaharában, vagy kiadós esőt az Amazonas-erdőben.

Egyes tanulmányok szerint a természethangokban gyakran előforduló, úgynevezett rózsaszín zajnak kreatív flow állapotba kell hoznia a hallgatót. Hogy ez valósággá váljon, a mozgás minden egyes hangelemét Katherine Templar Lewis idegtudós által meghatározott idegtudományi paraméterekhez igazítják. A hangokat különböző effektek hozzáadásával használhatjuk komponáláshoz, de ezen kívül külöonböző mintákat és loopokat is létrehozhatunk, valamint tetszés szerint alakíthatunk.

A KIA új reklámjának zenéje szintén ennek a programnak a segítsévéel készült és állítólag már egy önálló lemez is készül az alkalmazás segítségével.

Bővebb infót itt találtok és innen tudjátok letölteni is az alkalmazást: https://worldwide.kia.com/na/sounds-in-nature/our-instrument