A 2013-ban San Franciscoból elindított Patreon egy olyan platform, amin keresztül kedvenc tartalomszolgáltatóinkat (bloggerek, vloggerek, esztéták, művészek…stb) támogathatunk havi szinten akár már pár száz forinttal is.  Amerikában már igen komoly kultúrája van a közösségi finanszírozásnak. Magyarországon még nem igazán terjedt el.

A kezdeményezéshez Thomas Schumacher is csatlakozott, aki 2020 őszén lett tagja a Patreon közösségének. Nevét jól ismerik a techno veteránjai és a fiatalabb generáció képviselői is. A német DJ / producer számos hallhatatlan alkotással gazdagította diszkográfiáját és ő állt a legendás Electrochemie LK alteregó mögött is, amire leginkább Marilyn Manson – Tainted Love című zenéjének feldolgozása miatt emlékezhetünk. Számos alkalommal zenélt az elmúlt időben Magyarországon is.

Thomas Schumacher havi 2000 forintért kínálja Patreon-on az általa készítette exkluzív tartalmakat, ami az alábbiakat tartalmazza:

Studio Time: Bemutatja, ahogy ő készít zenét. Neki pedig lehet hinni, hiszen több mint 25 éve ír zenéket olyan kiadóknál megjelentetve őket, mint a Drumcode, Get Physical Music vagy éppen a Noir. Végigvezet a zeneszerkesztés teljes folyamatán. Az oktatóanyagok a producerkedés teljes aspektusát lefedik.

Discord közösségi szerver: Egy kizárólag Patron tagsággal rendelkező közösségi fórum, ahol a tagok technológiáról beszélgetnek, streamelnek, visszajelzést adnak és kapnak egymástól a zenékről és megosztják, ami inspirálja őket. A csatornára eddig összesen 151-en fizettek elő, úgyhogy Thomas Schumacher is biztosan hallani fogja a hangodat.

Vinyl Time: Thomas Schumacher bemutatja lemezgyűjteményének legféltettebb kincseit. 35 éve gyűjti őket, van miből válogatnia.

DJ szettek: Akár a stúdióból, akár otthon, vagy valami különleges helyszínen rögzítve, de minden hónap második péntekén hoz egy friss saját mixet.

A csomag részét képezik további bónusz anyagok, mint például hangminták letöltése, ajánlások az általa kedvelt zenékre, valamint exkluzív anyagok a stúdióból.

Bővebb infó: https://www.patreon.com/thomasschumacher