Duna-parti panorámával a háttérben, megkapó naplementéket éltünk már át közösen. Immár hét éve töretlenül a zenéé a főszerep a tavaszi-nyári délutánokon és estéken, igazi kulthellyé vált a Pontoon. Mindegy, hogy jazz, old school hiphop, cigányzene vagy az elektronikus műfajok bármelyike adja meg az este alaphangulatát, a hajóra költözött bár, lazító- és szórakozóhely emlékezetes fellépőkkel, jam sessionökkel, daytime bulikkal készül 2022-re is.

Emlékeztek, amikor a The Qualitons koncertjére leugrott a Red Hot Chili Peppers három tagja? És azokra a fullházas estékre, amikor a Parno Graszt születésnapozott, vagy éppen Henry Gonzo, Barabás Lőrinc, Antonia Vai, Dj Bootsie, a PASO, Дeva, a Dope Calypso, a Slow Village, a Jazzbois vagy a Carson Coma játszott?

Szerencsére a tavalyi rövidebb idény után idén már áprilistól megkezdődik a tavasztól kora őszig tartó Pontoon-fesztivál, ráadásul a mozgásteret kibővítették és további újításokkal is készülnek, hogy minél kényelmesebb legyen a náluk töltött idő.

Mindennap délután 16:00-tól indulnak a Pontoon napok, az elmúlt évek kulturális koplalása után pedig minden követ megmozgattak, hogy nemzetközi fellépőket, dj-ket, együtteseket is elhozzanak a Lánchíd pesti hídfőjéhez. Fellép többek között Quantic, Prins Thomas, Young Marco, Skatebard, és Cinthie is, ám itt még nincs vége, hiszen még több nemzetközi fellépőt is várnak a hajóra.

A koncertek, bulik még mindig ingyenesek, ebből nem engednek, ahogy a tematikus esték, napokból sem. Így folytatódhat a CigányKeddV, a karibi-latin bulik, az italo-disco mulatságok, a naplementés acidjazz pillanatok.

Az elkövetkező, egész nyáron tartó fesztiválon találkozhatunk: Mörk, Obroni, LavaLava, Henri Gonzo, Funkyzeit, Adis Is OK, LAU, Mr. MSTRS, Sobekin, Pure Lust, WaTa, OIEE, Los Orangutanes, Slow Village zenéjével és felkészülhetünk a következő hónapok örömteli közös táncaira!

Borítókép: Bertók Krisztina/ Pontoon