Nem volt olyan mozi és diszkó az országban Soprontól Nyírtegyházáig, vagy éppen Siófoktól Szegedig ahol ne terjedt volna el az a szóbeszéd, miszerint AIDS-es tűkkel szúrkálják a gyanútlan áldozatokat. Persze ebből egy szó sem volt igaz. Mindez nagyjából 20 éve történhetett. A rossz hír viszont az, hogy a tűszúrásos támadások sajnos nem minden esetben bizonyolnak hamis információnak. Az elmúlt hónapokban számtalan hasonló esetet jelentettek be Nagy-Britanniában és Franciaországban, Belgiumban pedig még egy fesztivált is idő előtt lefújtak, miután a We R Young elnevezésű rendezvényen húsz fiatal lány esett áldozatul hasonló támadásnak. Legutóbb pedig  – egészen hihetetlen módon – a Berghainból jelentettek hasonló esetet. Ami már csak azért is furcsa, mert a berlini technoklub a világ egyik legszigorúbb portaszolgálata üzemelteti. Na de miről is van pontosan szó?

Az eset pénteken történt. A támadás áldozata pedig ráadásul egy ismert énekesnő volt. Zoe Zanias a dark wave-ben utazó Linea Aspera nevű együttes vokalistája és a Fleisch Collective társalapítója.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zanias (@zoe_zanias) által megosztott bejegyzés

Elmondása szerint először légzési problémákkal küszködött a tánctéren, majd nem sokkal később összeesett. A klubbaban szolgáló egészségügyi személyzet segítségével tért újra magához, majd nem sokkal később távozásra szólították fel.

Zanias továbbá arról is beszámolt, hogy – bár megértette azt amit mondanak neki – de elvesztette a látását és kapcsolatát a testével. A bejegyzéshez fűzött számos megjegyzés arra enged következtetni, hogy az utóbbi időben többször is előfordult hasonló típusú támadás Berghainben. Egyes kommentelők pedig élesen kritzálták a klub személyzetének az áldozatokhoz való hozzáállását. Tűszúrás esetén az érintettek – akik főként fiatal nők – szervezetébe fecskendőn keresztül juttatják be az anyagot. Egyelőre azonban még egyik lehetséges helyszínen sem tudták pontosan kimutatni, hogy milyen anyagról van szó.

Forrás: [Fazemag] [Groove]
Borítókép: Instagram