Matthew Bushwacka! Benjamin 35 éves pályafutást tudhat már a háta mögött. Az angol ikon éppen múlt héten zenélt Budapesten (a Sunburst délutáni bulijának vendégeként az A38 teraszán), előtte talán 2009-ben járhatott utoljára hazánkban, amikor a Layo & Bushwacka a Merlinben lépett fel.

Buschwacka tizennyolc éves korára már a négy legfontosabb londoni klub rezidense lett. A kilencvenes évek közepén megszületett Layo & Bushwacka! felállással aztán folyamatosan járták a világot, a kétezres évek szupersztár dj státusza sem falta fel őket, a stúdióban is folyamatosan képesek voltak előremutatót és maradandót alkotni. Bushwacka azóta is hivatkozási alapnak számít a house, tech-house és breakbeat világában. Ennyire idősen is hiteles tudott maradni, akinek a szavaira mindig érdemes odafigyelni.

Buschwacka hihetetlen energiával bír a pultban még ennyi idősen is, ahogyan erről múlt szombaton is megbizonyosodhattunk. Tolo szettje alatt például ő üzemeltette a füstgépet. Szóval tudja mi kell a közönségnek! Tegnapelőtt egy kérdést tett fel a Facebook oldalán. Arra volt kíváncsi (mindenféle rossz szándék nélkül), hogy élvezik egyáltalán a pillanatot azok a DJ-k, akik nem táncolnak a pultban? Buschwacka egyik példaképe. Colin Favor szintén szinte mozdulatlanul állt a pultban, de megnyugtató érzés volt azt látni, hogy időnként azért bólogatott is a zenére.


Eddig már majdnem 1000 válasz érkezett a kérdésre. Egy másik angol ikon, John Digweed rögtön megszólaltatva érezte magát, hiszen róla köztudott, hogy szintén nem viszi túlzásba a mozgást – és akkor még finoman fogalmaztunk.

John Digweed úgy fogalmazott, hogy szerinte minden DJ más és más, egyéni játékstílussal kell, hogy rendelkezzen. John nagy szenvedéllyel csibálja még ma is azt, amihez a legjobban ért. De már akkor sem táncolt, amikor elkezdett zenélni, így kétli, hogy ez már valaha meg fog változni. Kevin Yost 2012-es esetét említi meg, aki a Miami Music Week-en arról írt, hogy 500 ember videózott mozdulatlanul egy olyan DJ-t, aki a színpadon táncolt.

Hogyan is tartja a mondás? „Soha ne higgy egy DJ-nek, aki nem tud táncolni”.

Neked mi a véleményed? A Szakkör by Primate.hu Facebook csoportjában ezt is kitárgyaljuk! Három rövid kérdés megválaszolása után ezen a linken keresztül tudsz csatlakozni: https://www.facebook.com/groups/364788765076977

Kép: Tolo / Mate Tollner FB