A RAW mindenképp az egyik legnagyobb hatású ügynökség, kiadó és menedzsment ma a nemzetközi techno színtéren, amely a műfaj kortárs képviselőinek legerősebb neveit fogja össze. Ide tartozik többek között I Hate Models, Sara Landry, Under Black Helmet, CJ Bolland, Echoes of October, VII Circle, vagy épp Samantha Togni.

A RAW pedig rendezvények tekintetében is hihetetlenül erős, itthon is számtalan DJ-vel találkozhattunk már a csapat berkeiből érkezve. A RAW kiadványai pedig szinte alapjaiban változtatták meg a mai techno fogalmát, ahol ugyancsak a legnagyobb nevek közül adtak már ki sokan.

A kollektíva mindezeken felül az egyik legnépszerűbb nemzetközi techno podcast-sorozatot is magáénak tudhatja, amit jó eséllyel szinte minden mai technós ismer. A sorozat eddig közel 130 epizódnál jár, amelyhez rengeteg nagy nemzetközi előadó készített már mixet Antigone-tól kezdve Brecc-en, Öspiel-en, Caravel-en, WNDRLST-on, vagy Øtta-n keresztül egészen Julian Muller-ig.

E sorozatnak érkezett el múlt vasárnap a 129. epizódja, amit első magyarként Man + Machine készített el a RAW számára. A podcast anyagát tekintve egy tőle megszokottan feszes, zajos, metal és EBM hatású egyvelegről beszélhetünk, ám szokásához híven ezúttal is feszegeti a határokat, hiszen egy, a mostani trendektől, illetve agyongyorsult tempótól eltérő, mégis jól felismerhető és karakteres mixet hallhatunk, amely valószínűtlen módon rángatva halad az agresszivitástól a már-már szentimentálisan dallamos melankóliáig.

A szelekcióban elmondása szerint több saját zenéje is szerepel, amelyek közül hallható kiadott, illetve kiadatlan felvétel, valamint bőséggel kerültek bele további hazai előadók szerzeményei is, így például SanFranciscoBeat, Sikztah, Benke (akivel egy teljesen friss, kiadatlan közös dalukat tette bele), vagy éppen Avenar zenéi.

A podcast itt hallgatható meg: