A hardstyle közösség egyik emblematikus alakja majdnem 40 éves pályafutással a háta mögött akasztja szögre a fülesét. The Prophet és kiadója, a Scantraxx hosszú évtizedeken keresztül formálták a szcénát.

A jelek szerint azonban korántsem kell csendes búcsúra számítani. The Prophet világkörüi turnéra indul, ami „From The Hard” néven fog futni. Még nagyjából egy évig tervez a zeneiparban maradni, addig új zenéket szeretne kiadni és olyan előadókkal együttműködni, akikkel korábban még nem sikerült.

Miután az Instagramon keresztül bejelentette pályafutása végét, több tucat kolléga írt neki kommentet. „Te voltál az első, akinek 1993-ban odaadtam a demómat, és soha nem felejtem el, mennyire boldog voltam, amikor visszahívtál” – emlékezett vissza DJ Isaac.

The Prophet 1983-ban kezdett el DJ-zni, miután egy amszterdami diszkóban megismerkedett a lemezjátszókkal. Eleinte hip-hop-kal kezdett, 1988-ban áttért a house-ra. Körülbelül három évvel később keresztezték útjaik a gabber szubkultúrával. Neki azonban nem tetszett, hogy a zenének feltétlenül keményebbnek kell lennie, így  kötött ki végül a „hardstyle”-nál.