Egy újabb fantasztikus hellyel lesz kevesebb a világon, majd’ másfél évtizedes működés után véglegesen bezár a „The Block„. A Tel Avivban található klub elvesztette a csatát a város fejlesztőivel folytatott jogi csatában. Nem csak a közönség, hanem az itt megforduló DJ-k közül is sokan gondolták úgy, hogy a klub egyedi építésű hangrendszere a legjobb a világon. De nem csak az akusztika volt egyedülálló, itt készítették a legmenőbb flyereket is.

  Egy Tel Aviv-i klub készíti a világ legmenőbb flyereit

A pandémia lecsengése után nagyszabású felújítási munkálatokba kezdtek, hogy kijavítsanak egy szivárgást. Emiatt ki kellett cserélniük a fapadlót is. Sajnos a probléma elhárítása sokkal komolyabb beruházást igényelt, ezért a klub eleve csak kevesebb, mint 40%-os kapacitással tudott működni. A „The Block” Tel Aviv központi buszpályaudvarától csak egy kőhajításnyira található, így aztán a klub üzemeltetői az Izraeli Védelmi Erőket hívták segítségül a probléma kivizsgálására és elhárítására, akik azonban nem bizonyultak kompromisszumkésznek.

Sajnos a klub jelenlegi formájában így nem tud tovább működni, a záróbulit augusztus 26-án tartották Peter Van Hoesen főszereplésével. A „The Block” üzemeltetői mindenesetre nem adják fel a harcot és gőzerővel keresik a helyszínt, ahol új otthonra lelhetnek.

A klub által kiadott közleményt ITT lehet elolvasni.