Két éves szünet után jelentkezik új kiadvánnyal minden idők talán legkedveltebb elektronikus zenei mixsorozata, a Global Underground. A kiadvány 26 éves történetében először fordul elő, hogy egy női dj készíti el a zenei anyagot. A GU44 – Antwerpen címre elkeresztelt kiadvány Amelie Lens keze munkáját fogja dicsérni.

Az első darab 1996-ban, Tel Aviv-ban került rögzítésre, az azóta már elhunyt Tony de Vit mixelésében. A kiadványok jellegzetessége, hogy mindegyik kompiláció egy adott ország adott városában kerül rögzítésre, egy nemzetközileg ismert és elismert lemezlovas mixelésében. A sorozat segítségével e városok klubéletébe nyerünk betekintést, az ottani hangulatot, érzéseket, zenei élményeket, inspirációkat prezentálják az egyes darabok. 1996 óta a sorozat rengeteg hasznot termelt az alapítóknak és etalonná vált a house-zene világán belül.

  Hallgasd végig az összes Global Underground mixet!

A Global Underground korábban elsősorban a progressive-house néven ismert zenei irányzatot követő és prezentáló albumok széles skáláját vonultatta fel, míg ezúttal – igazodva a korszellem igényeihez – a techno hangzás felé kacsingat.

A Global Underground így jellemzi a hamarosan megjelenő zenei anyagot:

„Lenyűgöző egyveleg a bolygó vitathatatlanul legnagyobb underground techno DJ-jétől”

A pontos tracklist egyelőre még nem ismert, de az már biztos, hogy a dupla lemezen olyan producerek munkái lesznek hallhatók, mint például Anyma & Chris Avantgarde, Farrago, Florian Meindl, Sam Paganini, Adam Beyer, vagy éppen Maxxi Rossi & Amelie Lens.

A megjelenés pontos időpontja november 22.
A kiadványt ezen a linken lehet előrendelni: https://ffm.to/gu44amelielens.OFP