Egy Granada melletti spanyol kistelepülésen több mint 5000 raver bulizott összesen hat napon keresztül –  bár profi volt a szervezés, engedélyük azonban nem volt.

A Granada tartománybeli La Peza falu lakói igencsak elképedtek, amikor december 30-án sorra érkeztek a lakóautók és nem sokkal később már hét színpad állt mérföldnyire a település határától.

A hírek szerint spanyol, olasz és holland vendégek is érkeztek a csaknem egyhetes buliba. A hivatalnokok azóta sem értik hogyan kerülhetett sor egy ekkora nemzetközi jelentőségű eseményre anélkül, hogy a hatóságok bármit tudtak volna róla.

A helyiek ugyanakkor dicsérő szavakkal illették a rendezvényt.  Incidensről ugyanis nem érkezett jelentés, az eseményekhez pedig egy 80 éves helybéli is csatlakozott, az ott lakók pedig örültek annak, ha a buli bevételt termel a helyi gazdaságnak.

„Őszintén szólva, ha tudnám, ki szervezte ezt az egészet, rábíznám a falunapunk megszervezését” – viccelődött a város polgármestere. „Olyan volt, mint egy kisváros. Pékséget, pizzériát, ruhaboltokat nyitottak és voltak, akik befonták a hajad – mindenük megvolt. Le vagyok nyűgözve.”

A résztvevők közül csupán néhány személyt állítottak elő kábítószerrel való visszaélés miatt. Az illetékes hatóság képviselői úgy döntöttek, hogy inkább csendes megfigyelőként vesznek részt az eseményen, mintsem beavatkozzanak és erőszakkal távolítsanak el több ezer bulizót. Szóval ezt így is lehet.