A Mayday hosszú éveken keresztül Európa legjelentősebb elektronikus zenei csarnokbulijának számított. 1991. december 14-én 5000 ember tölötte meg a Weißensee csarnokot az első Mayday alkalmából, aminek a célja a DT64 rádiócsatorna megmentése volt. Az állomás az elektronikus zenére összpontosított, és a trance-t és a technót terjesztette a német újraegyesítés után létrejött öt új szövetségi államban. Sajnos a rádiót végül nem sikerült megmenteni, a DT64 eltűnt a színről, a Mayday viszont megmaradt. A későbbi években a brand igazi sikersztorivá vált, a 2000-es évek elején több alkalommal került megrendezésre hazánkban is. Bár Lengyelországban 20 éve töretlen a Mayday sikere, a német anyarendezvény régi dicsősége is megkopott.

A hagyományoknak megfelelően idén is április 30-án fogják megrendezni a dortmundi Westfalenhallen-ban. A koronavírus járvány miatt 2020-ban és 2021-ben is elmaradt az esemény, tavaly azonban már lehetőség volt megünnepelni a 30 éves jubileumot!

A buli 14 órán keresztül fog tartani, este 7-től egészen reggel 9-ig. A jó hír, hogy az EDM szinte teljesen eltűnt a palettáról, a mostani trendeknek megfelelően viszont egyre több a hardtechnot (vagy annak nevezett) zenét játszó előadó. Persze azért a line up-ban szereplő több mint 30 nemzetközi fellépő között bőven találunk számunkra érdekes művészeket is, de azért a régi nevekhez szokott veteránoknak jókora hiányérzetünk támadhat a névsor végigböngészése közben: Alignment, Amelie Lens, Dominik Eulberg, Gregor Tresher, Joris Voorn, Karotte, Klangkuenstler, Lily Palmer, Shlomo, Thomas Schumacher, Trym is ott lesz. Persze ezzel nincsen semmi baj, a világ változik és a Mayday pedig állandóan képest a megújulásra.