Quentin Franglen aka Baby Doc a ’90-es évek angol hard house / Nu NRG mozgalmának prominens alakja, neve gyakorlatilag intézménynek számított a remixerek között, hiszen olyan klasszikusokhoz készíthetett saját változatot, mint NRG ‘Never Lost His Hardcore’-ja, Age Of Love ‘Age Of Love’-ja, Drax ‘Amphetamine’-ja, Legend B ‘Lost In Love’-ja, Jens ‘Loops & Tings’sze Mark N-R-G ‘Don’t Stop’-ja, vagy éppen Cher ‘Walking In Memphis-sze.

Bár magáról azt állítja, inkább egy remixer, eredeti munkái is kelendőek voltak. Egyik legismertebb száma az 1996-os ‘La Batteria’, amit a Positiva vett a szárnyai, 1999-ben pedig a másik angol megalabel React adta ki ‘Never A DJ’ című nagylemezét. 1995 és 2000 között élte termékeny időszakát, de a keményebb hangzások reneszánszával újra aktivizálta magát és 2019 óta ismét ír zenéket.

A nu-nrg kifehérítette és végletekig szintetikussá tette a diszkót, pályára állította a Pet Shop Boyst és Kylie-t, világra szabadította a Modern Talkingot, törte az utat a eurodance-nek és a trance-nek – a hi-nrg a túlzó, művi, plasztik 80-as évek tökéletes lenyomata, mely minden szintetikussága és ízlésficama ellenére az egyik legönfeledtebb, legfelszabadítóbb zene, amire táncolni lehet. Ha szeretnél még többet megtudni a stílus eredetéről és történetéről, akkor olvasd el EZT a cikkünket!

Baby Doc nosztalgikus posztjai mellett a napokban jött ki a hírrel, hogy egy különleges, limitált példányszámú, dedikált USB stick-kel kedveskedik rajongóinak, melyen korábbi összes originaljainak eredeti valamint azok újramaszterelt, DJ barát változatai találhatók meg.


Facebook posztjában jelezte, hogy ez egy egyszeri ajánlat, nem valószínű, hogy lesz újrakiadása a dedikált pendrive-nak. Angliában ingyenes posta mellett 60 fontért, a világ többi részén pedig 65 fontért juthatunk hozzá ezekhez a zenei ritkaságokhoz digitálisan!

Baby Doc discogs -> https://www.discogs.com/artist/71-Baby-Doc
Baby Doc FB -> https://www.facebook.com/djBabydoc

Borítókép: Youtube