Senki nem lehet próféta a saját országában! Így tartja a mondás, és ez a megállapítás DJ Deeon esetében határozottan igaz. Deeon Boyd-ot ugyanis a ghetto funk és a ghetto house keresztapjaként tartják számon a világon, szűkebb pátriájában azonban eleinte alig akarták elismerni a munkásságát.

DJ Deeon karrierje úgy kezdődött, hogy Chicago déli részén, a lakása előtti parkolóban kezdte el árulni a saját maga által rögzített mixtape-eket és házibulikat kezdett szervezni. Az általa kreált hangzást pedig az alábbi jelzőkkel illette: „a sztriptíztáncosoknak és az utcára

Saját szerzeményei óriási sikereket értek el a tengeren túl, szülőhazájában azonban eleinte sokkal kisebb visszhangot kapott a munkássága, és csak az európai sikerek láttán kezdték el játszani zenéit a helyi kollégák. DJ Deeon a ghetto house-t egyszer a chicago house mostohagyerekének nevezte.

2016-os Boiler Room szettje a mai napig legendás. Elég csak meghallgatni a felvezetést és egyből megbizonyosodhatunk arról, hogy mekkora hatása volt az öreg kontinens zenei kultúrájára.

DJ Deeon régóta súlyos betegségben szenvedett, tavaly tüdőgyulladást és szívinfarktust kapott, előrehaladott cukorbetegsége miatt pedig amputálni kellett a végtagját. Legutóbb 4 nappal ezelőtt postolt az Instagramra, ahol arra kérte a követőit, hogy imádkozzanak érte. A chicagoi legenda 56 évet élt. Nyugodjon békében!