A Systematic Recordings alapítója Marc Romboy még a covid idején engedett a nosztalgia faktornak és 2021-ben útjára bocsátotta az Espirit de la Jeunesse nevű szublabelét, ahol zömében régi német – techno, acid és house – klasszikusokat ad vinyl-en és digitális formátumban, újramaszterelt hangzással. Eddig olyan egykoron híres munkák láttak itt napvilágot, mint Komakino ’Outface’-sze, Microwave Prince ’Golden Times’-sza, vagy Rob Acid ’Acid Chronicles’-sze.


A legutóbbi, szám szerint ESPIRIT0006-os kiadványuk egy 1997-es Van Bellen house klasszikus, a ’Let Me Take You’-ja vinyl re-editon-je. A ’Let Me Take You’ pörgős groove-jával és elszállós harmóniáival iskolát teremtett, eredetileg a Nalin & Kane duó érdekeltségébe tartozó Superfly Records legnagyobb kasszasikere volt megjelenésekor. A friss re-issue-n az original mellett három verzióval (ebből kettő, a Guy Mantzur & Roy Rosenfeld  és a Sebastian Leger remix 2016-ban már digitálisan megjelent) találkozhatunk. Az új belépő a belga Maxim Lamy volt, aki igencsak kitett magáért kozmikus techno átiratával.
A július 15-i megjelenés egyébként még az elektronikus zenei világtól és a social media-tól nyilvánosan visszavonult Van Bellen-t is megihlette (jobbra) egy közös fotóra, ahol Marc Romboy-jal pózolnak Düsseldorf-ban a friss vinyl-t a kezükben tartva.

Lemez itt elérhető még pár darab erejéig: https://systematicrecordingsofficial.bandcamp.com/album/let-me-take-you-on-a-journey
A label eddigi kiadványai: https://www.discogs.com/label/2510098-Esprit-de-la-Jeunesse?sort=year&sort_order=asc