Bár a francia  Daft Punk duó 2021 óta zeneileg inaktív ettől függetlenül hivatalos Youtube csatornájukon folyamatosan érkezik tőlük egy-egy friss videó. A legutóbb 2013-as – eddigi utolsó – nagylemezük a ‘Random Access Memories’ kiadásának 10 éves évfordulójára kezdtek el az albumon közreműködő művészekkel archív anyagokat megosztani. A ‘The Collaborators’ fedőnevű sorozatban a közreműködők (így Giorgio Moroder, Pharell Williams, Todd Edwards, Nile Rodgers, Dj Falcon) mesélnek magukról, zenei evoluciójukról és arról, hogyan ismerkedtek meg a Daft Punk-kal.

A másik sorozatban a ‘Memory Tapes’-ben annyival egészül ki a koncepció, hogy a társproducerek konkrétan arról a zenéről mesélnek bővebben az albumról, melyben közreműködtek. A visszaemlékezéseket itt korabeli, eddig még nem publikált stúdiós videósnittek is színesítik.

Emellett a csatornán rengeteg érdekességet találni még, meghallgathatunk unreleased számokat és ismert produkcióik kiadatlan változatait és „így készült” jellegű videós szpotokat egykori DP-klipekről.

Bővebb infó: https://www.youtube.com/@daftpunk/videos

Borítókép: Gettyimages / Shanna Wahn