Az első újkori Szegedi Ifjúsági Napoktól, vagyis 2003-tól kezdve részei a civil szervezetek a Fesztiválnak. A szervezők kiemelten fontosnak tartják a civil szféra társadalmi szerepvállalását, így az idén 20. alkalommal valósulhat meg a Civil Falu, ahol közel 50 szervezetnek van lehetősége kitelepülni és bemutatkozni 2023. augusztus 23-26. között. 

A kitelepülő civil szervezetek és intézmények augusztus 22-én költöztek be a Fesztivál területére, és az első naptól várják az érdeklődőket a standoknál 12:00-19:00 óra közötti időszakban. Az idei évben a civilek közösségépítő ereje és a bevonás kreatív eszközei a kiemelt témák. Az interaktív tevékenységek mellett a Civil Podcast beszélgetések során is ezek kerülnek a fókuszba.

A SZIN teljes ideje alatt több, mint 35 szervezet biztosít izgalmas tevékenységeket a fesztiválozóknak. A sokszínűséget növeli közel 15 kitelepülő, akik egy-egy napra csatlakoznak.

Folytatódik a Civil Útlevél hagyománya, mindenki kérheti a sajátját, amelybe a szervezetek körbejárásával és lehet gyűjteni a pecséteket. Aki minimum öt helyre ellátogat, és valamilyen aktivitásban részt vesz, indulhat a sorsoláson, ahol a fődíj egy jövő évi SZIN bérlet.

A Civil Faluval kapcsolatban további információt az alábbi online felületeken lehet elérni:

YouTube csatorna: https://tinyurl.hu/0B0v/