Hazánk egyik legikonikusabb techno duoja több, mint 15 éve a hazai techno szcéna egyik sarkpontja, azon kevesek egyike, akiknek nem csak a fővárosban, de vidéken is sikerült komoly rajongói bázist kiépíteni. Mateo & Spiritéknél lassan tradíció, hogy évente egyszer egy exkluzív, all night long szettel ajándékozzák meg a nagyérdeműt. A Corvin Club és az Akvárium után idén a Cinema Hall ad majd otthont a jeles alkalomnak. Szeptember 23-án nem kevesebb, mint hét órán keresztül kezelik majd a lejátszókat az első taktustól az utolsóig, így a warm up szerepét is ők fogják betölteni.

A fiatal, ámbár már akkor rutinosnak számító srácokat a szakma 2013-ban a legígéretesebb hazai tehetségének választotta a Soundhead Best Of szavazáson. Felfigyelt rájuk a Deadcode Production is, így már a kezdetektől fogva lehetőséget kaptak arra, hogy az ország legjelentősebb techno rendezvényein zenéljenek, mint például a Hyperspace, Bónusz Fesztivál, vagy éppen a B My Lake, Balaton Sound és Sziget Fesztivál. A Sziget négynegyed hangzásra szakosodott helyszínén, a Colosseumban rögztített mixüket több, mint százezren nézték vissza a Youtube-on. Nem igen tudnánk olyan hazai előadót mondani, akinek valaha is összejött volna ilyen magas szám. De megemlíthejük a Black Wood névre elkeresztelt mixüket, ami 140 ezer lejátszáson is túl van már.

Persze nem csak itthon ismerik a nevüket : USA, India, Mauritius, Dél-Afrika, Srí Lanka,Mexico, Németország, Franciaország, Anglia, Belgium, Svájc és Bulgária közönségét is behúzták a rájuk annyira jellemző. dark-minimal technoval, Szettjeiket szeretik megspékelni csipetnyi melodic-kal és előszeretettel csempésznek a mixekbe  acapellakat is.

Na de nézzük, mi történt a srácokkal az utóbbi időben:

A nyár szokás szerint teltházas bulik és fesztivál gigek sorával telt…A teljesség igénye nélkül: megfordultak a Sziget Fesztivál Party Arenaban a Tale Of Us után, warm upoltak Enrico Sangulianonak a Balaton Sound x B My Lake-en, de hallhattuk őket Siófokon Deborah de Luca előtt is. Ezek mellett persze feltűntek a Campus Fesztivál, a Fehértone Fesztivál, a Kőrös-Toroki Napok és olyan kisebb vidéki helyszínek pultjaiban is mint a keceli open air, a somlóvásárhelyi Day&Night, a keszthelyi Bloom, a szegedi Tisza Dokk vagy a szombathelyi Romkert.

Megjárták külföldöt is: augusztus utolsó hétvégéjén headlinerek voltak Bulgáriában, Sunny Beachen Christian Craken kéthelyszínes szülinapi sold out rendezvényén.

Érdemes megemlíteni azon nemzetközi DJ-ket, akikkel már zenéltek együtt: Adam Beyer, Lilly Palmer,Joseph Capriati,Dubfire,Amelie Lens, Charlotte De Witte, Recondite, Mathame,Mind Against,Richie Hawtin,Chris Liebing, Egbert,Matador,Bart Skils, Ramiro Lopez, Paul Ritch és még sokan mások…

Mindezt úgy, hogy sokakkal ellentétben nem ültek fel a social media trendeknek, nem rakják ki magánéletüket a kirakatba: nem osztják meg, hol nyaralnak, mi van rajtuk vagy épp mit vacsoráznak. Számukra az egyetlen, amit a közönség elé szeretnének tárni, az a zene! Erre utal a legfrisebb szettjük is, ami a „We are still here” címet kapta, és ha kattintasz egyet, vissza is hallgathatod!

Ezek alapján bátran kijelenthető, hogy Mateo & Spirit még mindig a legaktívabb hazai előadók közé tartoznak, nem igen vannak olyanok, akik náluk nagyobb tömegeket mozgattak meg ezen a nyáron.

A szeptember 23-i  All Night Longnak helyet adó Cinema Hall sem ismeretlen terep számukra, hiszen a klub újranyitása óta olyan nagynevű előadókkal osztották meg a pultot mint Enrico Sanguliano, a Pan-Pot, Anfisa Letyago,Monika Kruse,Fideles vagy Brina Krauss.

Ritka alkalom, hogy Mateo & Spirit nyitástól zárásig táncoltat, évente egyszer adatik csak meg, úgyhogy gyertek el, nem érdemes kihagyni!

Esemény: https://www.facebook.com/events/138191459335171
Jegyek: https://ticket.deadcode.hu/rendezveny/mateo-and-spirit-all-night-long-cinemahall