2024-ben is vár az újvidéki EXIT Fesztivál, aminek idei mottója: “Ébresszük fel együtt a szuperképességeinket!” Ennek fényében várjak az ifjú csillagok érkezését jövőre is  a világ több mint 120 országából a Péterváradi erődbe. A fesztivál célja idén, arra ösztönözni látogatóit, hogy felszabadítsák a bennük rejlő kreatív energiákat, és mindenki el tudja érni az általa kitűzött, egyéni céljait.

Ezzel az üzenettel indul jövőre a 24. EXIT Fesztivál és ehhez kapcsolódóan a nagyszínpad is új nevet kap, a világ leghíresebb feltalálója, futuristája és látnoka tiszteletére, így mostantól Tesla Universe Nagyszínpad néven várja, majd hogy otthonául szolgáljon a fesztivál legnagyobb koncertjeinek és bulijainak. Az EXIT jövőre 2024. július 11. és 14. között várja majd a látogatókat, azonban a programba bekerült egy nulladik nap is július 10-ére, amin Nicola Tesla születésnapját ünnepli majd a közönség egy Starseed Takeover előadással.

Az emberiség történelme évszázadokon át egyedülálló lelkeket, látnokokat és forradalmárokat vonultatott fel, akiknek küldetésük volt, hogy belső fényük szikrájával jobbá tegyék a világot. Olyan alakok, mint Leonardo Da Vinci, Martin Luther King, Frida Kahlo, Michelangelo, Clara Zetkin és még sokan mások testesítik meg a teremtés lényegét, korok bölcsességét hordozzák magukban, és az inspiráció magját, amely lángra lobbantja az utánuk jövő álmodozók képzeletét. Emlékeztetnek bennünket arra, hogy mindannyian összekapcsolódunk, egy kozmikus szimfónia részei vagyunk, amely az egész világegyetemben rezonál.

Olyan korban élünk, amikor mindannyiunknak megvan a lehetősége arra, hogy nagyságot érjünk el, és a hasonlóan gondolkodó emberekkel együtt az egész emberiség tudatosságát emeljük, egységet, békét és szeretetet teremtve az emberek között. Ezt a célt szem előtt tartva ismét összegyűlünk az egyik legkülönlegesebb fesztiválhelyszínen, a Péterváradi erődben,, hogy az egység erejével felébresszük rejtett erőinket és saját szuperképességeinket.

Nikola Tesla mindig is messze kora előtt járt, az innováció jelzőfénye volt, akinek zsenialitása túllépi a hagyományos gondolkodás határait. A történelem évkönyveiben nemcsak feltalálóként és tudósként tisztelik, hanem a csillagok igazi gyermekeként is, akinek meglátásai és alkotásai megvilágítják az emberek közötti harmóniával átszőtt jövő felé vezető utat. Az egység nagyfrekvenciájú energiája a közelgő EXIT Fesztiválon kitörölhetetlen nyomot hagy, és a pozitív változás, az egység, az őszinteség és a közelség felé tesz egy ugrást, ifjú csillagokat és a látnoki alakokat ünnepelve, ezért a fesztivál fő színpada a Tesla Universe Stage nevet viseli majd, a történelemben talán a legfényesebb nyomot hagyó tudós tiszteletére.