Megérkeztek az első nevek a 2024-es EXIT Fesztiválra, ami alapján a jövő év is igen ütősnek ígérkezik, hiszen a világ egyik legkülönlegesebb fesztiválhelyszínére érkezik majd többek között a Black Eyed Peas, Gucci Mane, Tom Morello, Rudimental, John Newman, The Exploited, Dub FX, Willy William, Ian Asher, Iniko, Steve Angello, Kenya Grace és Joker Out.

“Ébresszük fel együtt a szuperképességeinket!” mottó alatt az EXIT jövőre egy nappal hosszabb lesz, így július 10-14. között várja majd a fesztiválozni vágyó ijfú csillagokat.

A popkultúra ikonjai és minden idők egyik legkelendőbb zenekara, a Black Eyed Peas most először érkezik az EXIT Fesztiválra. Azokkal az örökérvényű R&B, hip-hop és dance himnuszokkal, mint a My Humps és a Pump It, valamint az  I Gotta Feeling és a Boom Boom Pow. Ezek a slágerek azon ritkaságok közé tartoznak, amik egyszerre birtokolták a Billboard Hot 100 lista első két helyét, nem beszélve az olyan legújabb slágereikről, mint a Girl Like Me és a Shakirával közös Don’t You Worry, amelyekkel időtlen világsztárrá váltak, és biztosak vagyunk benne, hogy az EXIT közönségét is elvarázsolják majd.

A Tesla Universe színpadán lép majd fel a páratlan Gucci Mane, aki kulcsfigurája annak, hogy a trap napjaink meghatározó zenei műfajává vált. Rajongóinak serege több mint negyvenmillió követőt számlál a közösségi médiában, dalainak streamelése pedig több tízmilliárdot ért el. Everybody Looking című albuma és Black Beatles című kislemeze a Billboard listák élén végzett, hatása pedig olyan sztárokkal való együttműködésekben nyilvánul meg, mint The Weeknd, Drake, Lil Wayne, Chris Brown, Selena Gomez, Mariah Carey, Usher, Bruno Mars és még sokan mások.

A Péterváradi erődben most először fog visszhangozni a Killing in the Name ikonikus riffje, egyenesen Tom Morello, a Rage Against the Machine legtöbb albumának megalkotójától és vezető zeneszerzőjétől . Napjaink egyik leginnovatívabb gitárosa, Morello karrierjét olyan lenyűgözően sokféle kollaboráns fémjelzi, mint RZA és GZA a Wu-Tang Clanból, a The ProdigyBruce Springsteen, Eddie Vedder, a Bring Me the Horizon és Chris Stapleton. A számos együttműködés és szokatlan játékmód révén széles műfaji sokszínűséget felmutató Morello egyedi zenei kifejezésmódja és jellegzetes effekthasználata saját nyelvet teremt, melyben a rock, a rap és az elektronikus elemek keverednek.

„Itt közvetlenül a lelkedből kell játszanod, annak kell lenned, aki vagy, és ez az, ami az EXIT-et olyan különlegessé teszi.” – mondta Carl Cox, akit széles körben minden idők legnagyobb DJ-jének és az elektronikus szcéna királyának tartanak. Öt év után tér vissza az EXIT-re egy háromórás szettel az mts Dance Arénába. A 2009-es záró szettje és a másik, egy évtizeddel későbbi fellépése  az elektronikus szcéna történetének egyik legemlékezetesebb eseménye maradt. Jövőre, a fesztivál első napján ez az élő legenda ismét színpadra lép a „legrobbanékonyabb közönség” előtt, ahogyan már számos interjúban hivatkozott az EXITre.

Közkívánatra Bonobo, a különböző zenei stílusok keverésének mestere, a világ legnagyobb fesztiváljainak headlinere most először lép fel Szerbiában. Öt Grammy-jelöléssel büszkélkedhet, amelyből kettőt csak idén kapott, 2017-es Migration turnéja során kétmillió ember előtt lépett fel, míg névadó LP-je a Billboard legjobb dancealbumok listájának élén végzett. Az mts Dance Arénában csatlakozik majd hozzá a brit producer és DJ Barry Can’t Swim is, valamint  a brit klubszcéna hangulatával a KlangKuenstler, valamint  Sama’ Abdulhadi, Franky Wah és Mene sztárszettjei.

A Tesla Universe színpadán egy új művészgeneráció vezetői, Kenya Grace és Iniko, Feel The Love és a Waiting All Night című slágereiről ismert, energikus Rudimental, valamint a több mint 2 milliárd streameléssel büszkélkedő brit pop- és soulszenzáció, John Newman is fellép majd. A Tesla Universe fellépőinek sorát a megállíthatatlan The Exploited és az ausztrál látnok Dub FX teszik még felejthetetlenebbé. A legnagyobb dance-slágerekért Willy William, Ian Asher és Steve Angello felel, a regionális szenzáció, Joker Out pedig tovább fokozza az izgalmakat.

Az EXIT több műfajú kereszteződésében, az ikonikus Visa Fusion Stage-en a Villagers of Ioannina City görög rockzenekar és a Lakeside X cseh szinti-pop együttes lép fel. A súlyosabb hangzás hagyományosan az Explosive Stage-nek van fenntartva, amelynek eddig a svájci thrash metal együttes Coroner és a kizárólag nőkből álló Nemesis death metal csapat lesz a főszereplője.

Az EXIT Fesztivál következő kiadása, amely az EXIT Starseeds tematika alatt fut és mottója, hogy: „Ébresszük fel együtt a szuperképességeinket!” – 2024. július 10. és 14. között várja majd a fesztiválozókat az egyik legkülönlegesebb fesztiválhelyszínen, a Péterváradi erődben. A nulladik napon egy különleges Starseeds Takeover előadás kap majd helyet a Tesla Universe színpadán. Jegyek ITT kaphatók.