Eladó a zenei streaming óriás! Erről számol be többek között a Sky News. Sajtóértesülések szerint idén egy hatalmas üzletre készülnek, amely több mint egymilliárd dollárt hozhat a jelenlegi tulajdonosoknak.

A Sky News úgy tudja, hogy az ügyletet jelenleg a The Raine Group amerikai kereskedelmi bank és a Temasek Holdings szingapúri állami befektetési alap kezeli, akik még 2017-ben fektettek be a streaming szolgáltatóba. A hírcsatorna értesülései szerint az idén várhatóan eladásra kerül sor, és a teljes összeg meghaladhatja az 1 milliárd dollárt.

A SoundCloud egy svéd alapítású, németországi székhelyű platform, amit 2007-ben alapítottak ingyenes és fizetős zenei streaming szolgáltatásként, közösségi oldalként és online zeneáruházként működik. Eredetileg azért jött létre 2007-ben, hogy a zenészek számára kollaboratív tartalomszerkesztést biztosítson, azáltal, hogy megoszthatják felvételeiket és ezt értékelhetik, később azonban a hangsúly inkább a kész dalok közzétételére és véleményezésére helyeződött át, ezáltal az oldal egyfajta, jobbára amatőr és félprofi audio-művészeti közösségi oldallá fejlődött. Az ingyenes változat összességében korlátozott időtartamú audio felvétel feltöltését engedi – a hangmintáktól és hangszertesztektől komplett dalokon át egészen a több órás élő és bootleg felvételekig. A SoundCloud aztán néhány hónap alatt a szép emlékű Myspace egyik legnagyobb riválisa lett.

A Soundcloud 2007 óta több mint 40 millió előadó mintegy 320 millió zenei anyagának biztosított platformot.  Néhány évvel ezelőtt a cég még bizonytalan jövő előtt állt, a The Raine Group és a Temasek Holdings 170 milliós befektetése után került felfelé ívelő pályára a platform. Azonban azóta is több alkalommal számoltak be létszámleépítésről. 2022 óta a munkaerő közel 30 százalékát bocsátották el.

Forrás: [Resident Advisor]