pepita egy két színből álló mintázat, sakktáblaszerű szövetminta: egy fekete és egy fehér (illetve egy világos és egy sötétebb szín) szabályosan ismétlődő kombinációja. Ezt a nevet viselte a Hungaroton lemezkiadó egyik könnyűzenei labelje 1971-től. A névre sokan emlékezhetnek még a korabeli vinyl-ek címkéjéről. Ez volt a hazai lemezgyártás aranykora.

Több, mint 50 év telt el azóta. A Pepita pedig ismét visszatért a porondra! A jellegzetes mintázat megmaradt, a zenei irányvonal a kortárs elektronikus zenei irányzatokra fókuszál. Pont olyan széles spektrumon, ahogyan anno a lemezkiadó is tette.

A Pepita első bulijára ma este fog sor kerülni, melynek helyszíne a budapesti belváros legintimebb hangulatú pinceklubja. A négynegyed és a tört ütemek kedvelői is megtalálhatják számításaikat, hiszen este 10 és reggel 4 között breakbeat, dubstep, house és techno is lesz az étlapon! Az első zene este 10-kor fog felcsendülni, buoybuoy és Tshabee nagyjából 45 percenként fogja váltani egymást egészen hajnali 1-ig. Ezután Andrija Jäger veszi át a pultot, aki szintén break-es zenékkel indít, majd house-osabb irányba kormányozza az este zenei ívét. Fél 3 körül Ben Dover veszi át a pultot, aki funk-osabb, technoid zenékkel fog készülni.

A belépőjegy ára a mostanában megszokottakhoz képest igen csak baráti, hiszen egész éjszaka mindössze 1000 ft-ba kerül a belépő!
Áldozzunk egyet ma éjjel a zenei sokszínűség és a hedonizmus oltárán!

Esemény: https://www.facebook.com/events/1810666522718711