A holland rendezvénysorozat valószínűleg senki előtt nem szorul bemutatásra, aki figyelemmel kíséri a hardtechno történéseit. Ez jelenleg kétségtelenül a világ elsőszámú eseménye a techno legkeményebb szegmensében. Már csak alig párat kell aludni, és a hazai közönség is megtapasztalhatja az élményt. Ugyanis február 17-én Budapestre érkezik a Verknipt!

A Verknipt méreteihez és lehetőségeihez képest pedig a stílus legnépszerűbb dj-i érkeznek szombaton a BOK Csarnokba.

A hazai közönség legnagyobb kedvencei fogják váltani egymást a pultban. Ilyen például Shlømo is. A francia dj / producer 2013-ban jelentette meg első saját zenéjét saját kiadójának, a Taaipon gondozásában, később pedig a Delsin és Arts címkéje alatt is. Hangzásvilága ekkoriban még elsősorban az ambient és proper techno különleges egyvelegét alkotta. 2017-ben például az A38-on is fellépett a Technokunst meghívására. A csak saját zenékből álló, live szettje ráadásul teljes egészében visszanézhető, illetve hallgatható.

Hangzásvilága azóta sokat változott, kb. öt évvel ezelőtt váltott egy radikálisabb, keményebb vonalra. Nem sokkal később pedig már a szintén párizsi illetőségű Possession rezidenseként üdvözölhettük. 2020-ben megalapította saját kiadóját (SAIKE), és ugyanebben az évben indította DJ Hadone-nal a „Viper Diva” névre hallgató formációt, ami 2022-ig volt aktív.  Shlømo mindenesetre szólóként is egyre nagyobb sikereket ért el, olyan neves klubokban és fesztiválokon zenél, mint például a Berghain és az Awakenings, 2022-ben a Bónusz Fesztivál fellépőjeként is a pult mögé állt Budapesten. Legutóbb novemberben járt náluk a Youtopia vendégeként.

A hazai közönség jól ismerheti őt, de azért érdemes jobban beleásni magunkat Shlømo pályafutásának eddigi történéseibe.

Eleinte a hip-hop hozta lázba, az elektronikus zene 16 évesen fogta meg, méghozzá a Boards Of Canada, Aphex Twin és a Crystal Castles kiadványait hallgatva. Viper Diva-ként megjelentetett „Alice” című szerzeményük például ez utóbbi formáció énekesnője előtti tisztelgésként kapta a címét.

2019-ben megjelent „Welcome back devil” című szerzeménye valódi szintugrást hozott el a számára! Pedig a track 99%-a mindössze 30 perc alatt készült el, teljesen spontán, egy fellépés előestéjén, miközben épp turnézott. Már aznap este lejátszotta, óriási sikerrel!

Shlømo erősen kapcsolódik a focihoz is. Gyerekkora óta a Paris-SG-nek szurkol, később pedig három éven keresztül dolgozott a PSG PR & kommunikációs menedzsereként. Paul Kalkbrenner-hez hasonlóan ő is gyűjti a mezeket, több százat sikerült már beszereznie. 10 éven keresztül focizott, és 15 évig dzsúdózott, ahol egészen barna övig vitte.

2021-ben született meg a fia. Azóta ha lehet még jobban megtervezi és beosztja az idejét, amit a család, sport, zeneírás, zenék felkutatása és a kiadó működtetése között oszt meg.

Shlømo egyébként 2024-ben is teljes gőzzel megy előre! Naptára hemzseg a fellépésektől, a Verknipt egyik állandó rezidenseként múlt héten Varsóban zenélt, egy nappal a budapesti esemény előtt pedig még lenyom Hollandiában egy all night long szettet is!

A Verknipt budapesti eseményére már több ezer jegy elfogyott elővételben. Így aki biztosra akar menni, annak nem ár sietni!
Esemény: https://www.facebook.com/events/320346733874672
Jegyek: https://shop.eventix.io/6cb9f301-91a1-43b9-8c6d-6177c05d90c9/tickets

Borítókép: @geoffreyyahyavargas