A városi forróság elől menekülve a Bánkitó Fesztiválon idén július 10. és 13. között ismét belevetheti magát mindenki a tó vizébe, két csobbanás közt pedig megmártózhattok majd a kortárs magyar kultúra legjavában a független zenei szcénától kezdve a képzőművészeten át a színházig!

Magyarország legnagyobb kisfesztiválján idén is az alternatív zenei szcéna legjobb zenekarai és dj-i bolygatják meg a tó állóvizét. Az idei Bánkitó zenei felhozatalában ismét képviselteti magát a magyar független zenei szcéna minden szeglete, legyenek még csak feltörekvő bandák vagy már egészen feltörekedettek.

A Bánkitó szervezői a napokban jelentették be az idei első fellépőket.

Királyok a stégen! – Krúbi utiját eskü fizetjük, a Bëlga pedig tíz év után először tér vissza Bánkra, hogy a nagyszínpaddá koronázott Tószínpadon csilloghassanak. A tavaly a Bánkitó legkisebb színpadán droppoló Sisi immár a nagyszínpad backstage hűtőjének zúgásából inspirálódhat, és Dé:Nash -t, az Analog Balaton -t és a Hari_drama -t is a tóparton éri idén a naplemente. Tudjuk, hogy vártátok, így velünk lesz újra Дeva /Deva/ is, aki atmoszférikus lágy hangjaival egy új földre nyitja meg a Bánkitó kapuit. Az új helyszínen a fák lombjai közül más ismerős dallamok is kiszűrődnek. De nem a Csaknekedkislány zenekar vár titeket: először mutatkozik be fesztiválon CsakNEONkislány! A Bánkitó legújabb színpadán bemutatkoznak elsőbánkozóink, Villő , Jaber és a Wavy Budapest kollektíva, Co Lee pedig önállóan is beveszi a színpadot. Idén sem hiányozhat az ősbánkos Platon Karataev , és maszkja mögül Hundred Sins is belekarcol a bánki levegőbe. Az éjszakából hajnalba fordulást pedig LavaLava , meg egy jó Sggrázós Buli kísérik majd.

A lista még fog bővülni, de aki lineupra várt, az már pörgetheti bátran a Cooltixet!;)