Ahogy elindulok a suliból, alig várom, hogy elújságoljam otthon; végül mégsem kell majd bemenni szombaton!

Szerepet kaptam a darabban és már most el akarták kezdeni a próbákat, emiatt szombaton is be kellett volna menni. Messze lakunk, úgyhogy a szombati utazás egyáltalán nem hozott lázba.

Na meg mióta diákmunkát vállaltam, a szombatok sokszor foglaltak. De már átbeszéltük otthon a dolgot, és azt is meg tudtuk volna oldani, ha a suliban kell lennem szombaton.

De! Nem kell bemenni. Kicsit éhes is kezdek lenni, leülök hátul a buszon, hogy eltereljem a figyelmem a Netflix-szel. “Everything Everywhewere All at Once” – már valamikor elkezdtem nézni, de olyan fáradt voltam, hogy belealudtam. Izgi film eddig, kíváncs vagyok, hogy mi lesz a vége, azt hiszem több Oscar-t is kapott.

Hazaérek majd benyitok az ajtón. Egy pillanat alatt tudatosul bennem, hogy mi a helyzet. Az ismerős tünetegyüttes fogad. Mindenhol ég a villany, rendetlenség, a zene üvölt, valami kaja-kezdet kicsit odaégett szaga terjeng. Mindez vegyül a konyak jellegzetes édeskés illatával. Jaj, ne! Anya már megint részeg.

A Kék Pont a mindennapi munkája során egyéni, páros és csoportos konzultációkat is indít szerhasználati zavarral küzdőknek és hozzátartozóiknak. Mindezt térítésmentesen. 

Ehhez hasonló történetekkel is találkozhatott, aki csatlakozott a Kék Pont bármely nyílt csoportjához 2023-ban. A Fővárosi Szolidaritási Alap támogatásával létrejött csoportjainkhoz a mai napig csatlakozhat bárki, aki valamely témában érdekelt (pl. Hatékony stresszkezelés vagy szerhasználó környezetében élők hozzátartozói csoportja). 

A Kék Pont munkáját Te is támogathatod: https://adomanyozas.kekpont.hu/