Szexizmus, rasszizmus, nőgyűlölet, homofóbia: a diszkrimináció különböző fajtái már jó ideje jelen vannak és parázs vitákat szülnek az elektronikus zenei közegben is. Tanith legújabb bejegyzése szerint napjainkban a hátrányos megkülönböztetés egyik újabb fajtája ütötte fel fejét az iparban. Az utóbbi időben ugyanis egyre gyakrabban jelent meg az életkoron alapuló diszkrimináció a kérdése.

Tanith a német techno egyik úttörő személyisége, 1988 óta dj-zik, és óriási szerepet játszott az újraegyesítés utáni berlini szcéna felvirágoztatásában. 1962-ben született, vagyis idén lesz 62 éves.

A német techno ikon eképpen írt legutóbbi Instagram bejegyzésében:

„Beszélnünk kell a techno berkeiben felbukkanó életkor alapján történő diszkriminációról. Az utóbbi időben olyan dolgok jutottak el a fülembe, hogy mi idősek menjünk nyugdíjba, vagy ne is hívjanak minket zenélni, mert túl öregek vagyunk, nem értjük az új zenéket, és így tovább Nem várok el tiszteletet azért, amit tettünk, csak azt szeretném, ha jobban megbecsülnének. Nélkülünk ez az egész kultúra nem létezne, számomra soha nem jelentett problémát, hogy a techno egyaránt jelentheti a fiatalabbak és idősebbek gyűjtőhelyét.”

Tanith bejegyzése kapcsán Adam X, a new york-i techno legenda is megszólalt:

Ha ez a generáció nem akar együtt lenni a mi generációnkkal, még mindig kitalálhatják vagy megtalálhatják a saját új zenéjét. Mi vagyunk az a generáció, amelyik megteremtette ezt a közeget. A stílusok alig változtak valamit az elmúlt 30 évben. A friss hangzás csak a régi műfajok újrafeldolgozása, erősebb hangmintákkal keverve. Akárhogy is csavarod, a mi generációnk zenéjét hallgatjátok. Hülye lennék csak azért abbahagyni, mert egyesek szerint túl öreg vagyok már ehhez!”

Tanith egy képpel illusztrálta a mondanivalóját, amit az alábbi sorokkal zárt: „Mellesleg, ez a három srác a képen, 58 és 63 év közöttiek, tegnap este úgy odarakták magukat a buliban Kasselben, mintha nem lenne holnap! Néhány hét múlva pedig closing szettet játszom a Tresorban, ami körülbelül 5-8 óráig fog tartani.”

Forrás: [Fazemag]