Április 5-én jelent meg Man + Machine első szerzői kislemeze a Los Angeles-i OMEN Recordings-nál, amely számos nagyszerű, a techno sötétebb, kísérletezőbb előadójának kiadványát gondozta már. Hogy csak néhányat említsünk ezek közül: EAS, Vlaysin, Ayarcana, Brecc, Skoden, Alessandro Nero vagy D. Carbone. A kismelezen három saját track és két remix szerepel. Premier!

Man + Machine lassan tíz éve része a hazai elektronikus zenei életnek, akinek hangzása mindig is egyfajta sajátos keveréke volt az indusztriális technónak, az EBM-nek, a metalnak, a post-punknak és a futurepop-nak. Bár több megjelenése is volt már korábban (többek között a mostani EP-t gondozó OMEN Recordings-nál, valamint a Lyon-i Istigkeit Records-nál single-ök formájában, ahogy az Anima Sound System és Black Nail Cabaret remixei, vagy a Magyar Klipszemle döntős Triggering You is egy-egy dal megjelenése volt), kislemezzel még csak most jelentkezett először.

Ennek miértjével kapcsolatban azt mondta, hogy bár „aránylag későn jelent meg”, de „a zene [számomra] nem social media content, hanem valami olyasmi, amivel magamat fejezem ki, reményeim szerint hozzáadott értékkel szolgálok vele, és a jövő számára is talán érdekes lesz. Éppen ezért nem is sietek havonta megjelenni valamivel”.

A Fading Future EP pedig nem is múlja alul a várakozásokat, hiszen az indusztriális elektronikus zene eszköztárának sajátos, stílushatárokat feszegető értelmezésével, valamint a filmzene módszereivel dolgozva mesél egy elveszettnek gondolt jövőről, amelyben csupán halvány remény maradt, miközben a világ menthetetlennek tűnő tempóban zuhan a sötétségbe és az őrületbe. 

A kiadvány azonban a történeten túl mesél a producer szenvedélyes útkereséséről is, amivel az ezerszer elátkozott, devalválódó technóból keresi a kiutat, miközben egyértelmű szeretettel adózik a stílus iránt. Mindenekfölött pedig a kislemez Man + Machine cyberpunk, EBM, valamint az indusztriális esztétika iránti mély elkötelezettségéről is tanúbizonyságot ad.

A kiadvány a három saját dal mellett két remixet is tartalmaz, amelyeket a varsói metal-őrült HATELOVE, valamint a legendás grúziai Khidi klub rezidense, Boyd Schidt készítettek a magyar producer számára.

A címadó dal, valamint Boyd Schidt remixének videópremierje nálunk látható először, az EP pedig teljes egészében meghallgatható az OMEN Recordings SoundCloud-csatornáján, illetve meg is vásárolható annak Bandcamp-oldalán.

https://soundcloud.com/omenrecs/sets/omen042-manmachine-fadingfuture 

https://omenrecordings.bandcamp.com/album/fading-future