Paul Oakenfold és Carl Cox régi motoros a szakmában. Több évtizedes pályafutás van már a hátuk mögött, miközben stabilan tartják helyüket a világ élvonalában. Bár zeneileg nem éppen hasonló stílusban utaznak, most azonban mégis összeraktak egy közös zenét, mégpedig a Perfecto kiadó fennállásának 30 éves jubileuma alkalmából.

A frissen megjelent szerzemény a „Concentrate” címet viseli. A két géniusz egyébként régóta jó kapcsolatot ápol egymással. Volt, hogy együtt zenéltek a Stonehenge előtt. Közösen eddig azonban még nem vonultak stúdióba. Egészen mostanáig.

  Carl Cox és Paul Oakenfold a Stonehenge előtt zenéltek

Paul Oakenfold így nyilatkozott a friss együttműködésről:

„Természetes fejlődés volt számunkra, hogy Carl-lal a „Concentrate”-en dolgoztunk. Így tisztelegünk történelmünk előtt, és megmutatjuk, hol tartunk most zeneileg. Carl egy élő legenda, aki szerződésben állt a kiadónkkal. Ez az első közös zenénk, de hamarosan jön még sok másik.”

Carl Cox pedig így kommentálta a közös munkát:

„Nagy öröm volt Paullal együtt dolgozni a zenén. A „Concentrate” tökéletes szinergiát képvisel az egymástól eltérő stílusunk között, és alig várjuk, hogy ti is meghallgassátok!”