Manchesterben is új underground techno klubot avatnak

A klubbebzárásoknak és az egyre szigorúbb szabályozásnak köszönhetően reneszánszukat élik az illegálbulik Angliában, de azért új szórakozóhelyekből sem szenvednek hiányt a szigetotszág lakói. Nemrégiben egy új londoni szórakoztató központ nyitásáról számoltunk be, a legújabb hírek szerint pedig Manchester városa is új hellyel bővül. Manchester lakói egyébként kivételesen szerencsés helyzetben vannak. Hiszen ott a két csodás focicsapat (az mondjuk egy másik kérdés, erről hogy vélekednek), a város zenei szcénáját pedig olyan helyi (!!!) zenekarok alakították az elmúlt években, mint például a New Order, Joy Division, Oasis vagy éppen The Chemical Brothers. Szóval eléggé ott vannak a szeren, de mielőtt elkezdünk rájuk irigykedni, nyugtassuk magunkat azzal, hogy arrafelé sokkal szarab az idő, mint nálunk.

Na de vissza a négynegyed világába. Manchester városának legújabb (minden értelemben) föld alatti klubja nem kisebb területet, mint 8000 négyzetmétert fog elffoglalni, méghozzá a műemléki védelem alatt álló Barton Arcade  alatt, ami Manchester híres bevásárlóközpontja. Az új helyszín a Brickworks nevet fogja viselni. Utánozhatatlan hangulatot ígérnek. Lesz két boltíves terem. De a Brickworks ígérete szerint sokkal több lesz, mint egy klub. A szeletelés mellett színházi előadásokat és filmvetítéseket is fognak szervezni, valamint privát rendezvényekre is bérbe adják a helyiségeket annak, aki ezt meg fogja majd tudni fizetni.

Az új komplexum mögött álló csapat nem ismeretlen szereplő Manchester éjszakai életében. A Joshua Brooks nevű helyet is ők viszik. A nyitóbulira most pénteken fog sor kerülni. A  Tribal Sessions & Haus22 nevű rendezvény headlinere pedig nem más lesz, mint Deborah De Luca. Hát az elmúlt évtizedekben mintha valahogy kifinomultabb lett volna arrafelé a zenei ízlés.


Szólj hozzá!

Leave a Comment