Amsterdam keleti részében születtem, “De Pijp”-ben nőttem fel, ami abban az időben gettónak számított. Tizenkét éves koromban el kellett költöznöm a szüleimmel a városból, de jöttem vissza, ahogy csak tudtam, miután befejeztem a sulit. Amsterdam egyik különös ismertetőjegye, hogy egy igazi európai metropolisznak tűnik annak ellenére, hogy méreteit tekintve egyáltalán nem számít olyan nagynak. Nagyon szeretem még ezen kívül a város multikulturális jellegét. Amsterdam mindig is kikötőváros volt, így számtalan kultúra volt rá hatással az elmúlt 400 évben, ez pedig mindent befolyásol, a barátaidtól kezdve az étkezéseken át.
Amsterdam számomra a zene és kultúra epicentrumát jelenti Hollandiában. Kiadóm, a Voyage District kizárólag holland producerek munkáit jelenteti meg, legtöbbjüket az amsterdami éjszakai életben ismertem meg. A Trouw és a Chicago Social Club rezidense vagyok, az elmúlt években sokat zenéltem külföldön is, úgy gondolom, hogy Amsterdamban nagyszerű az éjszakai élet. Rengeteg fantasztikus klubunk van, mint például a Trouw, Studio 80, MC Theater, Chicago Social Club, vagy a Club Up. Ezen kívül számos promóter szervez nagyszerű legális és illegális rendezvényeket. Úgy gondolom, hogy itt a zenei stílusok széles spektrumát sikerül bemutatnunk. Különösképpen a house népszerű, bár a techno és a disco is nagy szeletet kér a tortából. Néhány hónappal ezelőtt a politika 24 órás licenszre adott engedélyt néhány hely esetében, akik így szabadon megválaszthatják, mikor szeretnének zárni. Ez egy óriási előrelépés.
DJ-karrierem kezdete arra az időre tehető, amikor DJ Chaos, KC the Funkaholic, Mr. Wix, Rush Hour, Patta és Parra a szárnyai alá vettek. Ha sokféle buliban játszol mindig más és más embereknek, megtanulod hogyan irányítsd a tömeget. Amsterdam nem olyan nagy, hogy évekig elmerülj egy stílusban. Rákényszerülsz, hogy többféle stílusban is megálld a helyedet. A várost szoros szálak fűzik a dj-kultúrához, ugyanis az első helyek egyike volt Európában, ahol a house igazán népszerűvé vált. A legnagyobb dj-k voltak rám hatással, miközben a saját stílusomat fejlesztettem. Amsterdam ezen felül fontos elosztó központnak számít – szeretem, hogy maximum másfél óra alatt szinte bárhova odaérek repülővel Európában.
A kívülálló számára valószínűleg úgy tűnik, mintha Amsterdam a felnőttek játszótere lenne. Az emberek mindig mosolyognak, ha elmondom nekik, honnan jöttem. Nekem ez bejön. A legtöbben jártak itt fiatal korukban és őrült történeteket osztanak meg velem. Úgy gondolom, mindenkit fűz valamiféle kapcsolat a városhoz. A legtöbbek számára valószínű egy kiadós spanglival kezdődik a piroslámpás negyedben, de ennél sokkal többről lehet szó.
Forrás: www.groove.de
]]>