Különleges produkciónak lehetünk fültanúi szombat éjjel, a holland Transistor Behavior formáció ugyanis élőben fog bennünket savazni a Corvintetőn. A csapatból Taeke Moerland érkezik, ő válaszolt a kérdéseinkre.
Szia Taeke! Nagyon örültünk, mikor megtudtuk, hogy elfogadtad a szervezők meghívását. Már a nevetekből is kitűnik, hogy nem egy manapság hagyományos zenei produkcióról van szó, hanem annál sokkal többről. Mesélnél nekünk erről? Milyen vasakkal léptek fel? Kérlek mutatkozz be az olvasóknak!
Rotterdamban születtem, még azelőtt amikor a house megjelent Hollandiában. Amikor először jártam a Parkzicht nevű helyen Rotterdamban, örök életre magával ragadott az új stílus! Nem sokkal később már saját house partyk szervezésébe kezdtem otthon, amikor a szüleim elmentek nyaralni! Hamarosan már a Subtopia rezidense voltam Amszterdamban. Később Franciaország következett, számos helyen zenéltem a déli part klubjaiban. Később visszatértem Hollandiába. A Pure Radio hullámhosszán havi rendszerességű műsorunk Pure Acid címmel fut. Transistor Behavior néven lépünk fel élőben, csak vasakkal! Gépparkunk szerves részeit képezi egy TR 909 dobgép és egy TB 303 szintetizátor. Budapestre egyedül fogok érkezni.
Mi a véleményed az acid jelenlegi helyzetéről?  Néhány évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy az acid újra hangsúlyos zenévé válhat az elektronikus zenei színtéren, egyre több producer zenéiben találkozhattunk a hangzással, de mégsem tudott gyökeret verni, máig megmaradt az underground világában. Tulajdonképpen ennek csak örülhetünk, vagy nem?
A Roland TB 303 már több mint 30 éves! Szeptemberben rendezték nálunk Tilburgban (NL) az Incubate 013 nevű fesztivált, ahol számos nemzetközi acid előadó is fellépett. De ezt leszámítva kicsi az itteni szcéna és én jobban is szeretem ezt így, mintha felhígulna a közönség nem odaillő arcokkal. Inkább legyünk kevesebben, ők viszont mind valódi szerelmesei a TB 303-nak!
Van kedvenc lemezlovasod a ma aktív művészek között? Ki az, aki a kezdetekkor inspirált?
Kedvenc lemezlovasaim DJ Pierre (USA), Placid (UK) , Chris Moss Acid (UK) 030303 DJ Collective (NL). Akik pedig inspiráltak? Armando (USA) , RIP ! Jack Farley Master Funk (USA) , Fierce Ruling Diva (NL) , Kraftwerk (Ger), Underground Resistance (USA) , Frank de Wulf (Be).
Először fogsz Magyarországon zenélni. Jártál már esetleg korábban Budapesten? Mi a véleményed Magyarországról? Rendelkezel esetlegesen ismeretekkel a magyar elektronikus zenei színtérről?
Még soha nem jártam Magyarországon. Hallottam, hogy Bart Skills nem is olyan régen fellépett nálatok. Dr. Zoidberg fiatal, tele energiával, láttam róla videót youtube-on. Már nagyon várom, hogy Budapestre is hozzak magammal egy kis acidet!
Az interjúhoz mellékelt videóban egy igen kellemes hangulatú szabadtéri titkos helyszínen léptetek fel. Mesélnél egy kicsit erről a rendezvényről?

Ez egy underground open air buli volt Amszterdamban, közel a kikötőhöz. Michael Rutgers, a www.digibeats.net képviseletében hívott meg bennünket, hogy acidet játsszunk élőben.
Mire számíthatunk tőled a Corvintetőn? Üzensz valamit a magyar közönségnek?
Azt üzenem Budapestre, hogy egy speciális acid szettel fogok készülni nektek! Lesz nálam egy TR 909 dobgép, egy TB 303 acid box egy külső effektezővel kiegészülve. Igazi warehouse hangzás! Alkalmazkodva a közönség igényeihez, egy pici de nagyon erős cucc!
Köszönjük szépen, hogy rendelkezésünkre álltál, találkozunk szombaton!
A fenti képen Transistor Behavior látható az acid legenda, DJ Pierre társaságában]]>