Úgy tűnik hamarosan újabb berlini klub kerülhet lakat alá, mégpedig a MAGDAlena, mely korábban Maria néven üzemelt a Spree folyó partján, a Schillingbrücke tövében. Állítólag a helyszín üzemeltetési joga egy másik kulturális intézményre száll át. Hogy kikről is van szó, arról még nem tudni.
A MAGDAlena addig is kiadott egy nyilatkozatot.
“Kedves Partyarcok!
MAGDAlena haldoklik. Politikai játszmák áldozatai lettünk. A helyszín üzemeltetési jogát a tudtunk nélkül ítélték oda egy másik kulturális intézmény számára.
Klubunk 2002 óta fogadja a vendégeket a Schillingbrücke lábánál. Jelenleg azonban úgy fest, hogy rövid határidőn belül el kell hagynunk a helyszínt. A helyzet sajnos annyira bonyolult, hogy egyelőre sajnos mi sem szolgálhatunk részletes információkkal. Nem adjuk magunkat azonban ilyen könnyen! Minden lehetséges eszközzel harcolni fogunk azért, hogy a MAGDAlena tovább éljen! De ehhez a Ti segítségetekre is szükségünk lesz!
Az első lépéseket megtettük, a elkövetkezendő hetekben sok minden fog történni! Politikusokkal találkozunk, sajtótájékoztatót tartunk, demonstrálni fogunk. Ehhez a Ti támogatásotokra is számítunk!
A további történésekről időben értesíteni fogunk benneteket. Aki segíteni szeretne nekünk, annak a marco@magdalena-club.de címen várjuk a jelentkezését.
Forever MAGDAlena”

És ha mindez nem lenne elég, egyre többet hallani arról is, hogy hamarosan a Katerholzig is bezárja kapuit. Erről hamarosan bővebben beszámolunk. ]]>