Ma este startol a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje ahol az év legkiválóbb színházi előadásoké, és a nívós világzenei koncerteké a főszerep. Az egy hetes kulturális katlan mára az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvény. 9 nap alatt 44 helyszínen mintegy 400 program várja a nagyérdemű közönséget. Az idén 13. alkalommal megrendezett fesztiválra közel 120 ezer nézőt várnak.

Magyarország legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja idén is bővelkedik rangos magyar és külföldi fellépőkben. Itt lesz a világhírű kolumbiai-argentin Che Sudaka, a perui Cumbia All Stars, a Maliról érkező Mamani Keita, az elefántcsontparti Tiken Jah Fakoly, valamint a portugál Toques do Caramulo, a magyar mezőnyt pedig többek között a Keresked Band, Malek Andrea és a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band, Folk Fusion Band, Palya Bea, és Lakatos Róbert és a Rév zenekar erősíti.

Az ország minden pontjáról idén is elhozzák a legjobbnak kikiáltott vígjátékokat, melyeket a Móricz Zsigmond színház nagyszínpadán, és kamaraszínpadán tekinthetnek meg az érdeklődők, de lesz itt egész héten számtalan izgalmas irodalmi program, hét érdekfeszítő kiállítás, a belvárost pedig utcazenészek, mutatványosok, élőszobrok, és karikatúrások foglalják el. Nyíregyháza főtere pedig minden este az ország legnagyobb mozijává változik át, ahol esténként akár több ezren nevethetik végig a legújabb magyar vígjátékokat. Itt aztán kortól, nemtől, és érdeklődési körtől függetlenül mindenki megtalálja a neki való hacacárét.
Neked is jár egy évben egy hétnyi folyamatos mosolygás!

Programok itt: http://www.vidorfest.hu/2014/