A You Know Films, az Atlantic Films és Arthur Baker bejelentette, hogy hamarosan megjelenik a 808 The Movie című dokumentumfilm, amely az egész tánczenei szcénára hihetetlen befolyással bíró Roland TR-808 dobgép történetét örökíti meg. A film jövőre, 2015-ben érkezik.

A You Know Films produkció az Atlantic Films-el együttműködve hozza forgalomba a 808-at. A rendező Alexander Dunn, a film producere pedig Alex Noyer az Atlantic Records elnök/vezérigazgatója és a Big Beat Records alapítója Craig Kallman.

A 808 azt a figyelemre méltó történetet mutatja be, hogy egy kis gép hogy volt képes megváltoztatni a zenetörténet, elmosva zenei stílusok és műfajok határait. 1980 óta jelentős hatással volt az elektro a hip-hop vagy a synth-pop műfajokra majd hamarosan ennek a kis gépnek köszönhetően kibontakoztak olyan új zenei irányzatok, mint az acid house, a techno, a drum & bass és a dubstep. Annak ellenére, hogy korlátozott számban gyártották sőt a Roland 1983-ban hirtelen leállította a termelést, a 808 máig él és több mint három évtizeddel később is létfontosságú eleme a kortárs hip-hop és R&B műfajoknak, valamint befolyással bír a modern EDM-re és pop zenére is.

A filmben olyan ikonikus zenészek szólalnak meg, mint Toddy Terry, Afrika Bambaataa, Phil Collins, Goldie, Rick Rubin, Diplo, a New Order, David Guetta, Richie Hawtin, Fatboy Slim és még sokan mások

forrás:

http://www.marketwired.com/press-release/you-know-films-atlantic-films-arthur-baker-announce-808-1957919.htm

http://www.imdb.com/title/tt2268622/