Fennállása ötödik évfordulóját ünnepli idén a berlini Stroboscopic Artefacts label, a jubileumot pedig megpróbálják ezt egy igazán különleges válogatással különlegessé tenni. Szeptemberben jelent meg a “V – Five Years Of Artefacts  – Chapter One”, az “első fejezet” – ez ITT szerezhető be – egy 4 tracket tartalmazó kiadvány amelyen Rrose, Perc, Pfirter, és Lakker ezidáig kiadatlan zenéi szerepeltek.

November 4-én érkezik a folytatás, a “második fejezet”, amely az A oldalon egy Zeitgeber a B oldalon pedig egy LB Dub Corp tracket tartalmaz. A Stroboscopic Artefacts feje és az Electric Deluxe főnöke közti együttműködés nem újkeletű. Lucy és Speedy J a közös Zeitgeber projekttel és megegyező című albumukkal már a tavalyi évben végigturnézták a világ fesztiváljait és ismertették meg a közönséggel a kiadóra is jellemző experimentális, nyers techno hangzást amely a Totemism című tracket is végigkíséri.

A brit Luke Slater számos alias alatt dolgozott az utóbbi évtizedekben, a két legismertebb minden kétséget kizáróan a Planetary Assault Systems valamint az L.B. Dub Corp. Ez utóbbi projekttel szerepelt már korábban a kiadó sublabelje, a Stellate egy tavalyi kiadványán és most itt az újabb tétel! Azaz csak részben. Luke Slater trackje, de legalábbis a cím sokak számára ismerős lehet, hiszen ez tulajdonképpen egy 2010-es Ostgut Ton kiadvány, a Take it Down (In Dub) 2014-es újraértelmezése.

Természetesen a következő “három fejezetben” is a nyers, ipari techno zenéké a főszerep, érkeznek friss szerzemények többek között Donato Dozzy, Kangding Ray, Xhin, Chevel és Tommy Four Seven munkái közül is.