A Novelle Vague az a zenekar, mely a hetvenes-nyolcvanas évek újhullámos lemezeit, punk, new-wave és elektropop számait öltözteti teljesen új köntösbe. A végeredmény,hűvösen elegánsjazz-folkos dalok, és az azt kísérő füstös francia kávéházra emlékeztető hangulat. December 6-án este sokak öröméreaz Akvárium NagyHall színpadán játszanak!

A két francia producer-muzsikus, OlivierLibaux és Marc Collin által életre hívottNouvelleVague a kétezres évek elején új stílust teremtett.Olyan nagysikerű zenekarok számainak újraértelmezésével szereztek maguknak hírnevet, mint a JoyDivision, Billy Idol,The Clash, Blondie vagy a Dead Kennedys. Úgy nyúltak hozzá a nagynevű elődök slágereihez, hogy az erőteljes eredeti hangzásvilágot melankolikus, lágy dallamokra cserélték, finom akusztikus hangszereléssel és gyönyörű énekhangokkal.

A Nouvelle Vague összetétele rendhagyó. Koncertjeiken csak a két alapító tag jelenléte vehető fixre, míg a szebbnél szebb hangú énekesek folyamatosan cserélődnek. Korábban fellépett velük Camille, PhoebeKilldeer, vagy az elbűvölő, szólóprojektjével Magyarországon is koncerttermeket megtöltő MélaniePain. Mikulás napjához méltóan most is meglepetés lesz, hogy melyik énekes érkezik a budapesti koncertre, hiszen mind fantasztikus művészek, akiknek a hangja nélkül a csapat nem juthatott volna odáig, ahol most tart. A kiváló énekesek mellett koncertjeiket az a semmivel sem összetéveszthető zenei élmény teszi teljessé, amit a NouvelleVague élőbennyújt a színpadon.

A koncerten a fantasztikus énekhangok és a lágy dallamok egészen Párizsig repítik a közönséget, egy szűk utcácskába, egy intim kávéházig, csupa jó érzéssel. Ez a legszebb ajándék, amit az Akvárium Mikulása a csizmánkba tehet.December 6-án este Nouvelle Vague az Akvárium Klub Nagy Halljában kihagyhatatlan puttonyos ünnep!

Event: https://www.facebook.com/events/302995819906219