A konzervatív jobboldal, illetve szélsőséges csoportosulások, mint például az iszlámellenes Pegida, vagy a Német Nemzeti Demokrata Párt (NDP) demonstrációi ellenére ma is mindennaposak Németországban a rasszista jellegű támadások, valamint a bevándorlók elleni konfliktusok, A Monika Kruse által életre hívott  No Historical Backspin elnevezésű kezdeményezés 2000 óta küzd a kirekesztés ellen, toleráns és békés együttélésre buzdít.
Március 12-én, csütörtökön a Berghainban megrendezésre kerülő jótékonysági buli teljes bevételét a hátrányos faji megkülönböztetés áldozatainak megsegítésére létrehozott Amadeu Antonio Alapítvány részére ajánlják fel.
A Berghainban és a ruhatár előtti téren különleges b2b dj-szetteknek lehetünk fültanúi. A hangszeres és az elektronikus zene (különösképpen a house és a techno) mentes a politikától, a DJ-k, producerek, és a vendégek együtt lépnek fel a hátrányos megkülönböztetés és a kirekesztés ellen.
“Senkit nem érhet diszkrimináció a származása, bőrszíne, testi fogyatékossága,  vagy szexuális orientációja miatt Németországban vagy bárhol máshol a világon. Éppen ezért mi a kirekesztés minden formája ellen fellépünk – legyen az szexizmus, homofóbia, vagy antiszemitizmus.
Hetven évvel a náci diktatúra leverése után megmutatjuk, hogy számunkra természetes egy közös, békés jövőkép, a zenén keresztül tudunk örömöt adni az embereknek.” (Monika Kruse)
Line-up
Adam Port & &me B2B
andhim & Sante B2B
Anja Schneider & Tobi Neumann B2B
Answer Code Request & Kobosil B2B
Barker & Baumecker B2B
Ellen Allien & Camea B2B
Gloria Viagra & Ades Zabel B2B
Massimiliano Pagliara & Rotciv B2B
Monika Kruse & Boris B2B
Nielebock & Leevey B2B
Tama Sumo & Lakuti B2B
Tommy Four Seven & Pår Grindvik B2B
2015. március 12. 22h, csütörtök
Berghain | Am Wriezener Bahnhof | 10243 Berlin
Event: https://www.facebook.com/events/1537160013200787]]>