A burn Residency elektronikus zenei tehetségkutató verseny ibizai mentortáborában osztja meg tudását és tapasztalait a magyar DJ és producer, Jay Lumen. A nemzetközi DJ versenyben olyan neves mentorok kaptak már szerepet, mint David Guetta, Avicii, Marco Bailey, Pete Tong vagy éppen Fatboy Slim.
A burn Residency DJ tehetségkutatót már negyedik éve rendezik meg, amelyben a magyar versenyzők mindig a döntőig meneteltek. A verseny fődíja három rezidensi pozíció a nyári szezonra Ibiza neves klubjaiban, de a végső győztes egy 100 000 euró értékű szerződéssel is gazdagabb lesz. A verseny idei jelentkezési szakasza 123 feltöltött magyar pályázattal záródott.
A tehetségkutató főmentora a hazai fesztiválokról is ismert világhírű producer Carl Cox, aki 14 éve játszik folyamatosan a legendás party szigeten, Ibizán. Jay Lumen, mint nemzetközi mentor csatlakozik Carl Cox mellé a verseny utolsó szakaszában, az ibizai DJ táborba: „A burn Residency nemzetközi DJ tehetségkutató egy páratlan lehetőség a fiatal, feltörekvő előadóknak, hogy egy nagyobb lépést tegyenek meg a karrierjükben. Világsztár producerekkel és promóterekkel, valamint neves klub tulajdonosokkal találkozhatnak személyesen, ráadásul mindezt Ibizán, az elektronikus zene bölcsőjében. Ez olyan tapasztalatot jelent számukra, amelyet máshol nem igazán tudnak megszerezni” – mondta el Jay Lumen.
A magyar DJ és producer négy éve folyamatosan minden dalával a Top10-ben szerepel a legmeghatározóbb lemez eladási listán, a Beatport-on és egyetlen magyarként minden idők 40 legjobb előadója között van a világszinten elismert Resident Advisor Top100-as listáján. Jay Lumen az egyetlen olyan hazai DJ és zenei producer, aki tízezrek előtt játszik elektronikus zenét szerte a világban. Kislemezei, albumai a világ legelismertebb kiadóinál jelennek meg.
„Tavaly már részt vettem a programban, akkor a magyar zsűri csapatát erősítettem. Nagyon örülök, hogy idén sikerült nemzetközi szinten is szerepet kapnom a burn Residency DJ tehetségkutatóban. Az ibizai táborban majd arra törekszem, hogy alaposan megismerjem a versenyzőket és személyre szabott tanácsokkal lássam el őket.” – Jay Lumen.
A verseny jelenlegi szakaszában a feltöltött mixek elemzése zajlik, amely után a nemzetközi zsűri kiválasztja azt az öt előadót, akik helyet kapnak a magyarországi döntőben. A hazai döntőt, ahol kiderül, idén ki képviseli Magyarországot a világ legnagyobb DJ versenyében, május végén rendezik meg Budapesten.]]>