Általában egy rendezvény kapcsán egyszerre hirdetik meg a teljes line up-ot, vagy nyilvánosságra hozzák a helyi fellépőket, aztán rukkolnak elő a headlinerek névsorával, de a folyamatos vegyes info csepegtetés is bevett szokássá vált már. A Ganz weit draußen Hungary esetében ez merőben másképp történik. Első körben megtudhattuk kik lesznek a fő fellépők, és a magyar névsor az, amit egyelőre még csak találgatni lehet. Annyi azért már tisztán látszik, hogy nem egy mindennapi eseménynek ígérkezik.
Lévén ez egy német fesztivál, így valóban érdekesebb lehet nekünk magyaroknak, kiket is válogatott be a szervezőgárda az eddigi nívós névsorba. Sokan úgy gondolják, teljesen mindegy ilyen headlinerekkel a fedélzeten, minket azonban nagyon is érdekel a német észjárás.
Csillapíthatatlan kíváncsiságunkat úgy tűnik az esemény elkezdte kielégíteni, és a múlt hét pénteken nyilvánosságra hozott három magyar művészt, akik már biztosan ott lesznek a GWD-n az Akváriumban. Vegyük sorra a neveket!
Rich
A Budapest Groove, és a Prime fm frontembere, a budapesti éjszaka bakelittel támadó művésze. Nevének felbukkanása kellemes meglepetésként ért minket. Rich egyre gyakrabban tűnik fel nagyobb eseményeken, a közönség pedig egyenesen imádja zenei megnyilvánulásait, ami egyébként a deeptech, tech house, house, deep house illetve az előremutató progressive house irányába nyilvánul meg. Íme a GWD Hungary podcastje!

GWD Podcast 012 – Rich 17-04-15 by Ganz Weit Draussen – Festival on Mixcloud

CamberTone
Az úriember nevével legutóbb tavaly augusztusban találkoztunk az Airsound és az Infinity Sounds közös eseményén az Analog Seduction-ön az R33-ban. Fergeteges hangulatot varázsolt a kerthelyiségben, mindenkit beszippantott, és a sátor alá láncolt. Ahogy elnézzük Tamásnak nincs túl sok fellépése, ám amikor beáll zenélni, akkor parádés élményekben lehet részünk. Technikai felkészültsége pedig önmagáért beszél: 3-4 audio és 4-5 midi csatornán mixel, és modulál valós időben, 50%-ban saját hangmintákkal dolgozik. És tudjátok mi a legszuperebb??? Ez a podcast a fent említett buli hanganyagából lett kivágva, vagyis augusztus óta most lehet először visszahallgatni! Tökéletes kedvcsináló!

GWD Podcast 010 – CamberTone 17-04-15 by Ganz Weit Draussen – Festival on Mixcloud

Jozsa / Rosco
Éééééééééés IGEN! Örömmel értesültünk róla, hogy a primate.hu full támogatását élvező fiatal dj páros is bekerült a line up-ba! Büszkék vagyunk rátok! A győri születésű Spirit Circle, Proper, és Tech-Nois rezidensek úgy tűnik egyre jobban törnek felfelé. Bence és Andris a sikeres saját eseményeik mellett a Contra Mundum állandó vendég lemezlovasai. Imádjuk ezt a napfényes feelinget amit például a GWD podcast-jük is teljesen átad.

GWD Podcast 011 – Jozsa & Rosco 17-04-15 by Ganz Weit Draussen – Festival on Mixcloud

Annyi biztos, hogy a line up nagyon is színes lesz, már csak az a kérdés hogyan fog kerek egészet alkotni. Talán éppen ezért olyan izgalmas a további nevek utáni várakozás. Ezen a héten reméljük a GWD felfed még néhány lapot, addig pedig tűkön ülve figyeljük az esemény falát.
Esemény: https://www.facebook.com/events/1423553417948248/]]>