Az elektronikus metalcore egyik kulcszenekara, az Enter Shikari régi ismerősként tér vissza Budapestre, hiszen három éve az A38 Hajón tartotta első magyarországi klubkoncertjét, valamint tavaly ugyanitt mutatta be új lemezét, hajószakasztó telt ház előtt. A brit együttes idei szigetes fellépése után most újabb forró hangulatú klubkoncertre érkezik – ezúttal az A38 Hajó szervezésében a Barba Negra Clubba. A koncertre limitált számban early bird jegyek is kaphatók!
Az Enter Shikari egykor a szó szoros értelmében berobbant a brit könnyűzenébe, alapvetően rétegműfajtól addig sosem látott sikereket aratva. 2006-2007 tájékán minden az Enter Shikariról szólt a szigetországban, első lemezének megjelenésekor sorra zsebelte be „az év felfedezettje”, „az év újítója”, „a legnagyobb feltörekvő” és egyéb díjakat – de nem csak azokat, hanem a közönség rajongását is. A Londonhoz közeli Hertfordshire-ből származó együttes nem csupán a Prodigy-tradíciót a hardcore-hagyománnyal ötvöző elektronikus-metál-punkrock zenjével hódított, hanem az ehhez szorosan hozzátartozó, letaglózó erejű színpadi produkciójával. Egy Enter Shikari-fellépés maga volt (és persze a mai napig az!) a brutális energiabomba, nem véletlen, hogy mindmáig az egyik legnépszerűbb koncertzenekar, és bizony a fesztiválokat is könnyedén fel lehet osztani Enter Shikari-koncertre és minden más egyébre.
A hatalmas népszerűség és a látszólagos keménység ellenére a tagok megmaradtak közvetlen, barátságos fiúknak, ez világosan kiderül szimpatikus interjúikból. Mindeközben úgy tudtak megmaradni a szigorú poszt-hardcore közönség szívében, hogy bátran ironizálnak is, klipjeikben önmagukon is remekül szórakoznak, ami – lássuk be – nem éppen a műfaj sajátja. De mindezek ellenére vagy éppen mindezekért az Enter Shikari mit sem vesztett népszerűségéből, fanatikus rajongótábora egyre dagad, a tavalyi A38-as fellépésre szinte pillanatok alatt elkeltek a jegyek. És az Enter Shikari idén nem csak az A38 Színpadon lép fel a Szigeten, hanem októberben visszatér – az A38 Hajó szervezésében a Barba Negra Clubba!
Az A38 Hajó bemutatja
Enter Shikari (UK)
Hacktivist (UK)
2015. október 1., csütörtök 20h
Barba Negra Club
Jegyár: 5500 Ft, elővételben: 4900 Ft. Early bird jegyek limitált számban: 4000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert a Barba Negra Clubban lesz megtartva (1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 4.)
]]>