Kevin Lewandowski gondolt egy merészet az ezredfordulón és elhatározta, hogy lemezgyűjteményének darabjairól egy online adatbázis készít. A többi már történelem, és az akkori kis gyűjteményének ötlete alapján elindított oldal ma már majdnem 7 millió lemezt tart nyilván. Erről az alapító így vélekedik:

“A Discogs ebben a hónapban lesz 15 éves. Ez nagyon különleges számomra, mivel a Discogs a kezdet kezdetén csak egy hobbi volt számomra, egy katalógus a homályos techno és drum n bass zenéimről. Akkoriban semmi más eszközöm nem volt, csak egy darabka Pentium II szerver a szekrényemben. És most, hála az összes közreműködő webhelynek és persze a felhasználóknak még mindig élünk, sőt nagyobbak és jobbak vagyunk mint valaha. A hatás, melyet Discogs elért tényleg elképesztő Persze ez nem történhetett volna meg anélkül a több mint 250.000 ember nélkül, akik információt szolgáltattak a Discogs-ra. Köszönjük a közösségnek!”

“Az évek során minden fajta zenét elkezdtünk nyilvántartásba venni és szép lassan elérkeztünk arra a pontra, hogy ma már közel 7 millió egyedi kiadvány található az adatbázisunkban. 2005-ben nyitottuk meg az online piacot, ahol az emberek vásárolni és eladni is tudnak a Discogs adatbázisában található lemezek közül. Manapság még mindig az eredeti küldetést próbáljuk teljesíteni, de az adatbázis persze bővült, “a katalógus minden zenét” megpróbál lefedni. Mi is bütyköl néhány új dolgot, mint a „The Official Discogs App”, a lemezboltok adatbázisát és a lemezjátszó adatbázist. Még egyszer köszönöm mindenkinek! A következő 15 évre és azon túl!”
És itt egy rövid video az elmúlt 15 év változásairól az oldalon:

Forrás: Discogs.com]]>