Teljessé vált a Sónar fesztivál fellépő névsora. A line up olyan showműsorokkal egészült ki mint Niño de Elche & Los Voluble, El Guincho és bRUNA + Wooky; olyan legendás zenészek kerültek fel a vendégek névsorába, mint Alizzz, Cauto és Strand, az Underground Resistance innovatív projektje a Timeline, Booka Shade, és Mad Professor aki a The Spanish Dub Invasion társaságában lép színpadra.
Miután tavaly óriási sikere volt a “Raverdial-nak”, Niño de Elche + Los Voluble visszatér a Sónar fesztiválra egy exkluzív új projekttel mely a “En el Nombre de” nevet kapta. Audiovizuális show műsort láthatunk a mediterrán térségek és európa kultúráját áttekintve, mely kommentálja a mai európai határpolitikát, nem publikus szövegeket idézve a feminista gondolkodó Paul B Preciado tollából mindezt ’round trip’ flamenco dalokkal fűszerezve.
El Guincho harmadik megjelenő albumával a “HiperAsia-val” debütál a fesztiválon, melyre hat évet kellett várni a “Pop Negro” után. A Kanári-szigetekről kíséri majd színpadra három zenész. Az előadáson animációs filmet is vetítenek, melyet „Animated Lyrical Adventure” néven ismerhet meg a nagyérdemű, ami a barcelonai Manson stúdióban készült.
A Red Bull Music Academy is kiegészítette a fellépőlistát: kezdjük rögtön az Underground Resistance projektjével, ami egyet jelent a kompromisszumoktól mentes elektronikus zenével, így a Timline projekt ennek folyamatos kiterjesztésére hivatott. Érkezik Gerd Janson és LiL JaBBA, valamint olyan feltörekvő tehetségek mint Lafawndah, Sevdaliza, Jacob Korn, Astrolith és a spanyol TALKTOME, JackWasFaster és John Grvy…
A globális ritmusokat bemutatni hivatott Sónar programjában szerepel az etióp zenész Mikael Seifu, a kolumbiai Las Hermanas, koncertet ad Ata Kak aki a (Ghanaian funk), Nicola Cruz (Andean electronica), Acid Arab (Maghrebi house), Nozinja (Shangaan electro) and Congo Natty (dub és Jamaicai jungle).
Kulcsfontosságú spanyol művészek is felkerültek a listára, így szélesítve napjaink zenei világának spektrumát: Alizzz, Strand, N.M.O., Lloret Salvatge, Ilia Mayer, Cauto és a bRUNA & Wooky duók (új közös projekttel debütálnak, kollaborálva Alba G. Corral-lal), Zero vs. Chelis a két nagy tiszteletnek örvendő spanyol dj, akik együtt fognak zenélni ezen az eseményen.
A Sónar by Night-ot zárja a német duo a Booka Shade, a nemzetközi klubélet kiemelkedő brit alakjai Britain’s Eats Everything és Kode9. Kode9 egyébként a Sónar by Day-en is fellép “The Notel” performanszával. És végül de nem utolsósorban a spanyol Coyu is méltó helyet foglal el a fellépők listáján.
A line up utolsó része
Niño de Elche + Los Voluble
El Guincho
Booka Shade
Kode9
Mikael Seifu
bRUNA & Wooky + Alba G. Corral
The Spanish Dub Invasion feat. Mad Professor
Eats Everything
N.M.O.
Strand
Las Hermanas
Lloret Salvatge
Awwz
Zero vs. Chelis
Cauto
Alizzz
Trill Squad: Toner + Sanatruja
Undo
Ilia Mayer
Baelish
Tendts
Coyu
Ison
Golden Bug & Desilence – V.I.C.T.O.R.
Red Bull Music Academy presents:
Underground Resistance presents Timeline
Gerd Janson
Pulsinger & Irl
Lafawndah
LiL JaBBA
Sevdaliza
Insanlar
Jacob Korn
Drippin
Astrolith
Sobrenadar
TALKTOME
JackWasFaster
John Grvy]]>