Lezajlott a Ballantine’s Music Awards, a DJ Szövetség és a Ballantine’s whiskyket foirgalmazó Pernod Ricard közös rendezvénye, ahol a 2015-ös év legjobb DJ-i és producerei vehették át a nekik járó elismeréseket.
A DJ Szövetség által koordinált szakmai szavazás első fordulójában a több, mint 1000 tagot számláló szervezet tagjai, a profi DJ-k bárkit jelölhettek, összesen négy hazai és két külföldi kategóriában. A legtöbb jelölést kapott 20-20 név ezután továbbment a második fordulóba, és közülük kerültek ki a későbbi győztesek, mind a szakmai, mind pedig a közönségszavazás során.
Nemcsak a legjobb DJ-ket, de a számukra munkát, fellépési lehetőségeket biztosító helyszíneket is értékelték a DJ-k (számos szempont alapján), és ennek az értékelésnek egyik eredményeként az év legjobb klubjai is oklevelet vehettek át. Vidéken a debreceni Mickeyz, Budapesten pedig az Akvárium vívta leginkább a DJ-k elismerését, megelégedettségét.
A DJ-k, producerek szakmai szavazásán nem csak a győztesek személyét, hanem mindhárom dobogós helyezettet is megtudhattuk.
Az év felfedezettje mezőnyben a harmadik Purebeat, a második Bahlzack lett, a győzelmet pedig a minimál bulik legnagyobb sztárja, Droplex szerezte meg.
Bahlzack dobogós lett az év producere kategóriában is; a harmadik helyet szerezte meg, míg az ezüstérem a Crazibiza duónak jutott. A győztes, csakúgy mint tavaly, a StadiumX (Dave Martin és Sullivan).
Az év külföldi underground DJ-je Fritz Kalkbrenner lett (mögötte Rene Amesz és Carl Cox), az év külföldi mainstream DJ-je cím birtokosa pedig az idén Robin Schulz (a további két helyezett Calvin Harris és Oliver Heldens).
Az év hazai mainstream DJ-je a szakma szerint zsinórban másodszor Newik, mögötte második a korábbi ötszörös győztes Bárány Attila, harmadik pedig a közönség egyik örök kedvence, Sterbinszky. Apropó, közönség: a Ballantine’s oldalán (Balliface) lebonyolított közönségszavazáson a mainstream kategória győztese Metzker Viktória!
Az év hazai underground DJ-je kategória győztese a közönségszavazáson Droplex (így ő két díjat is hazavihetett, egy szakmait, egyet pedig a közönségtől). A szakma szerint is ott volt a legjobbak között, harmadik lett, míg a kétszeres győztes Jay Lumen idén a második helyet szerezte meg. A győztes a már nemzetközi szinten is igen jegyzett, őrületes zseni: Jumodaddy!
A hagyományokhoz híven a szakma idén is elismert valakit a “nagy öregek” közül; az Életműdíj birtokosa ezúttal Rákász Béla, a Sote Klub egykori rezidense, az UV fényben pompázó fehér pantomim-kesztyűk és a baseball-sapkák legnagyobb királya lett.
Minden nyertesnek gratulálunk!
– See more at: http://djszovetseg.hu/hirek/ballantines-music-awards-kik-voltak-a-legjobb-dj-k-2015-ben]]>