A Sónar idén is képet ad Spanyolország élvonalbeli zenészei, lemezlovasai, producerei által a helyi zenei élet ízéről, így 30 előadó került be a kicsit sem unalmasnak mondható line up-ba.
Exkluzív premierek
A fesztivál idén 4 premier előadást bemutatását tűzte ki. Tavaly elsöprő sikert aratott Niño de Elche + Los Voluble visszatér a Sónar by Day eseményre, hogy bemutassa legújabb kísérleti flamengo projektjét. Az „En el Nombre de” egy audiovizuális show-műsor, melynek fókuszában a jelenlegi európai politikai határok állnak, valamint megjelennek kiadatlan szövegek a feminista filozófustól Paul B. Preciado tollából, melyet „ida y vuelta” flamengo énekek kísérnek.

Jelen lesz a spanyol zenei élet egyik legfontosabb alakja El Guincho, aki sajátos előregondolkodásáról hírsült el, és most a soron következő harmadik „HiperAsia” névre keresztelt mutatja majd be a nagyérdeműnek. Az úriember a performanszában használni fog két samplert, szintetizátort, gitárt, és basszus gitárt, valamint látható lesz a műsorhoz készült animációs film is a „HiperAsia. La Aventura Lírica Animada”.

Még két premier előadásra érdemes kitérni, az egyik egy új duo, bRUNA & Wooky közös projektje, akik külön-külön is széles körben elismert nevek a spanyol szcénában. Ők egy különleges élő showműsorban debütálnak méghozzá a neves visual művész Alba G . Corral társaságában.
A másik egy reggie trio Sr. Wilson, Lasai & George Palmer, akik összefogtak a dub világ egyik legfontosabb producerével a brit származású Mad Profesorral, hogy bemutathassák a The Spanish Dub Invasiont.

Klub ikonok @ Sónar by Night
Négyből három helyszínre érkeznek a spanyol nemzeti kulbélet, és tánczene legfontosabb képviselői. Külön figyelmet érdemel John Talabot, aki ezen fellépés miatt félbeszakítja második szerzői albumának stúdiómunkáit, hogy lezárhassa a péntek est a SonarPub-ot, egyedülálló house basszusaival, túlvilági ritmusaival.

Szintén figyelemreméltó partnerség lesz a Zero vs. Chelis b2b szettje, akik a spanyol szcéna, a klubélet kikerülhetetlen alakjai, és nem mellesleg most fognak együtt zenélni először.
Itt lesz Alizzz, akik mesterien mozog a hip-hop ütemektől a kortárs r&b és future pop dallamokig, nem véletlen hogy már megkapta kiérdemelt elismerését Európában és Amerikában is.
Hozzájuk csatlakozik még néhány spanyol név a techno, house, klubzene világából, mint például: a két vitathatatlan tánctér mágus Paco Osuna és Undo, a szintén nemzetközileg elismert Suara címke főnöke Coyu, a hatalmas Angel Molina aki Jeam Michel Jarre előtt fog zenélni, Noaipre aki a Resident Advisor színpad házigazdája, valamint a Trill Squad kollektíva Toner és Sanatruja társaságában, akik a The Warehouse Project színpadának kurátorai.


Friss vér és élvonalbeli hangok a Sónaron
Különböző tereket hoz össze a Sónar by Day, producerek, zenészek, kivételes hangú, és tehetségű művészek számára is biztosítja a bemutatkozási lehetősséget. Néhányan még nem ismertek, mint például Cauto aki első hivatalos LP-jén dolgozik, ami a Disboot-on fog megjelenni. Ő élő produkcióval áll elő az album bemutató alkalmával, elválaszthatatlan tettestársa Headbirds társaságában.
A Catalan label is új köntösben képviselteti magát Ilia Mayer személyével, aki egy rejtett zsenije a nemzeti elektronikus színterének. Tőle kísérleti elektronikát hallhatunk majd.

A SónarHall-ban három műsort is érdemes kiemelni, mégpdig a duo N.M.O. (Ruben Patiño és Norwegian Morten Olsen), ami egy rendkívüli ütős live showműsor.
A madridi születésű, Brüsszelben székelő Strand egy speciális showműsorral készül, ami magába foglalja a saját készítésű szeszélyes látványt és ütemeket.
Ugyancsak frenetikus műsorral vár a titokzatos, mikroszkopikus, kísérletező hang, és helyszíni felvételek alkimistája Lloret Salvatge.

Pénteken Awwz nyitja meg a SónarVillage kapuit szintetikus future pop szerzeményeivel, hozzá csatlakozik a feltörekvő énekes Bearoid. Ugyanerre a helyszínre érkezik a város művészi közül Baelish, akinek korábbi művészneve Check One, aki előadásában szintetikus ambient és cosmic-beat hangzással operál.
Mindeközben a SonarDôme stage kurátora a Red Bull Music Academy vendégül látja JackWasFaster, John Grvy és Talktomet, akik performansz előadással készülnek az estére, és nem mellesleg egyre népszerűbbek a közönség köreiben.


Infók/Jegyek: https://sonar.es/en/pg/tickets]]>