1976. december 2-án jelent meg Jean-Micel Jarre “Oxygene” című albuma, ami úttörő volt a maga nemében. Összesen 12 millió példány fogyott belőle! A folytatásra 20 évet kellett várni, 1997-ben jött az “Oxygene VII-XIII” című lemez. A negyvenéves jubileumot pedig nem is lehetne stílusosabban megünnepelni: a trilógia befejező része még karácsony előtt a boltokban lesz!
A francia zeneszerző elmondta, hogy számára nem sokat jelentenek a kerek évfordulók. Két évvel ezelőtt vette fel legutóbbi lemezének. az ‚Electronica‘ hanganyagát. Az akkoriban készült egyik zene végül az “Oxygene 19” elnevezést kapta. Közben elgondolkozott azon, hogy szólna az “Oxygene”, ha ma írta volna a dalokat. Végül épp kapóra jött a negyvenéves jubileum, mint határidő. “Nem szerettem volna lemásolni az első albumot, az a vezérelv irányított, hogy a hallgatót egy utazásra invitáljam, az elejétől a végéig. A különböző fejezetek mind összekapcsolódnak egymással.” – vélekedett Jean-Micel Jarre.
Az „Oxygene 3“ CD-n és bakelitlemezen is megjelenik, sőt piacra dobnak egy teljes trilógia-szettet, ami tartalmazni fogja mindhárom lemezt CD-n és bakeliten, valamint egy könyvet, tele exkluzív “Oxygene”-képekkel és sztorikkal.
Jean-Michel Jarre egyébként november 10-én fog fellépni a Papp László Sportarénában: https://www.facebook.com/events/1744528542444901/
]]>