Ricardo Villalobos az elektronikus zene isteni ajándéka. Órákon át tartó észbontó zenei élményt biztosít számunkra, és a DJ szettjei mindent legyőznek, azon ritka alkalmakkor pedig, mikor betekintést enged a kulisszák mögé, az felejthetetlen élmény. Bár ő maga nem használja az internetet, jelenléte mégis meghatározó. Most összegyűjtöttük a  chilei-német mester 10 legikonikusabb pillanatát.

1. A titokzatos 2009-es ‘Villalobos’ dokumentumfilm, amit senki sem látott

Ricardo az elektronikus zene legrejtélyesebb figurája, és van valami, ami nagyban hozzájárul az őt körüllengő titokhoz, és az ezt övező rejtély az a valami, amiről le kell rántani a leplet. 2009-ben Romuald Karmakar készített készített dokumentumfilmet Villalobos címmel, amit az IMDB úgy jellemzett, mint “bepillantás a chilei DJ Ricardo Villalobos munkájába és életébe”, de a film nem érhető el bárhol, és nem is vetítették a velencei film fesztiválon kívül sehol máshol. Sokan szeretnék látni, de úgy tűnik azóta sem jártak sikerrel.

Kering néhány vélemény ettől függetlenül az interneten, de ezek eléggé vegyesek. A spanyol oldal, az Otros Cines “mesterműnek” nevezte, a Sight & Sound pedig úgy jellemezte, mint a “zene és a ritmus lelkébe tett brilliáns utazás”. Azonban egy IMDB felhasználó “az utóbbi évek legügyetlenebb és legamatőrebb alkotásának” titulálta, hasonlóan a Rich On Film is úgy nyilatkozott, hogy “lehet, hogy a legrosszabb film, amit fesztiválon valaha láttak, és nyomatékosítva hozzátették, hogy “ne nézzétek meg! Kérlek! Isten szerelmére, hagy tegyek nektek egy szívességet.” Azért mi kíváncsiak lennénk rá.

villalobos

2. Felhőmintás kezeslábasban a filmbemutatón

Amennyire tudjuk, a filmpremier formális esemény, ezzel megtisztelve a stábot és a szereplőket a kemény munkáért, illetve ünnepelve annak gyümölcsét. Természetesen, mikor az If I Think Of Germany At Night c. Villalobos szereplésével fémjelzett dokumentumfilm bemutatójára került sor a berlini nemzetközi filmfesztiválon, ő egy felhőmintás kezeslábasban jelent meg egy övtáskával az oldalán, amire egy fekete zakót vett fel, a klasszikus összhatás érdekében. Igazán az tette fel az i-re a pontot, mert tényleg úgy lógott rajta begombolatlanul, mint aki az utolsó pillanatban magára kapott valamit. Elképzeljük Ricardo-t, ahogy belepillant még egyszer a tükörbe mielőtt kilépne az ajtón és azt mondja magának: ” Talán komolyabban kéne kinéznem ezen az eseményen? Francba, talán ha felveszek egy zakót erre a csodálatos pizsamára, akkor komolyabbnak tűnök.” Imádunk, Ricardo.

villa2

3. A fotó

Ennek a fotónak ide kellett kerülnie. Az ikonikus Villalobos fotó, ami a fullos Riccy V állapotot ábrázolja. Anélkül, hogy dicsőítenénk ezt a veszélyes állapotot, amiben épp van, lenyűgöző, hogy milyen magasságokba képes eljutni. Ha promóter vagy és meghívod őt fellépni, csak ügyelj arra, hogy legyen elég vize a lemezlovasunknak.

villa3

4. Az arca, mikor visszautasít egy Red Bullt

Órákig el tudnánk nézni ezt a videót. Az a széles skála, amin Ricardonak az arcmimikája mozog, hollywood-i karriert is befuthatott volna, ha ne adj Isten soha nem állt volna lemezjátszók mögé. Ahogy a videón is jól látszik, valaki átnyújt neki egy doboz Red Bullt, amit ő udvariasan visszautasít néhány levegőbe dobott puszi kíséretében, majd ezután mély undor ül ki az arcára. Csodálatos kombináció, az igazi Ricardo. ezt jól példázza az a Green & Blue interjú is, mikor megpróbál egyenesen ülni a széken, de mindig elkezd lecsúszni, míg nem egészen el nem nyúlik szétterpesztett lábakkal.

villa4

5. Felbosszantani a Cocoon in the Park teljes közönségét

Villalobos egy megosztó személyiség, ahogy azt a 2015-ös Cocoon in the Park elektronikus zenei fesztiválon történtek is jól példázzák. Annyira nem tetszett a szettje illetve a viselkedése a közönségnek, hogy még az időjárás miatt is őt hibáztatták. A facebookon még kommentháborút is indítottak ezzel kapcsolatban, de hiba lenne azt gondolni, hogy csak a közönségnek volt véleménye Ricardoról. Egy tökéletes pillanatfelvétel megörökítette azt arckifejezést, ami arról árulkodik, hogy ő és a közönség nagyon is hasonló véleményen voltak egymásról.

6. 2006-ban Lucianoval a Love Parade-en

Ez a felvétel jó ellenpontja az előbbi videónak, mikor Lucianoval ketten pörgették fel a 2006-os berlini Love Parade közönségét. A duo hatalmasat rakott, miközben több ezer ember vette körül teljes eksztázisban a Győzelmi oszlopot. Sajnos a Love Parade tragikus véget ért, kijelenthetjük, hogy ez a pillanat volt a fénypontja.

7. Piruett és back to back

Figyelni a DJ-ket miközben back to backet játszanak, megborzongatja az embert, ahogy próbálják egymást a komfort zónájukból kizökkenteni. Ez még látványosabb, ha ez egyikük Villalobos, már csak azt figyelni, ahogy a fülessel játszik és közben sodródik a zenével. Az alábbi felvételen a babaarcú Raresh áll párban vele.

8. A keverési technikája

Keverési technikájáról eltérőek a vélenyények, és vannak, akik továbbra is kételkednek a tehetségében. Villalobosnak van egy sajátos egyedi stílusa, amit a kísérletezgetésnek köszönhet, de ha valaki merész, nem biztos, hogy mindig terv szerint alakulnak a dolgai, ez ezzel jár. A kétkedőknek mindenesetre küldenénk az alábbi felvételt a bukaresti Kristal Glam Club-ból. A felvétel 26:00 perce! – mesteri.

9. Nina Kraviz is táncra perdült

Vannak azok a pillanatok, amikor teljesen elengeded és átadod magad a zenének, olyannyira, hogy már-már ijesztő táncmozdulatokat teszel. A következő felvétel az oroszországi Outline fesztiválon készült 2015-ben. Nina Kraviz Ricardo háta mögött élvezi a zenét és táncol önfeledten, miközben a háttérben Nastia csodálkozó tekintetével találkozik össze a kamera.

10. “Nem szeretek aludni”

Partymódban mindent megteszünk, hogy bírjuk szusszal, azért általánosságban ki lehet jelenteni, hogy az emberek szeretnek aludni. Pihentető, kényelmes, segít feltöltődni, tehát tényleg fontos és hasznos. Ha valaki ezt nem szereti, akkor biztosan nem evilági lény. Mint Ricardo Villalobos. Ebben a videóinterjúban elárulja, hogy miért is fél az álmoktól, miközben egy csészealjra emlékeztető széken pörög oda-vissza.

Forrás: http://mixmag.net/feature/10-iconic-ricardo-villalobos-moments/30